Νοικάρηδες στα σπίτια μας...

Νοικάρηδες στα σπίτια μας...
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες "προοδευτικές δυνάμεις" (αποκλειστικά αριστερές στη χώρα μας) τρίβουν τα χέρια τους. Γιατί έτσι θέλουν την Ελλάδα...

Τα δικά μας δικά μας... αλλά και τα δικά σας δικά μας. Οπότε δεν είναι καθόλου ανόητοι οι ιδιοκτήτες (περισσότεροι από 10 στους 100 -προς ώρας-) που εγκατέλειψαν την ιδιοκτησία τους (όπως θα δούμε στη συνέχεια του σημειώματος) και επέστρεψαν στο νοίκι. 

Δεν είναι βλάκες ούτε οι 50 στους 100 που πιστεύουν πως, σήμερα, είναι ανοησία η ιδιοκτησία όσο έχεις "αναγκαστικό" συνιδιοκτήτη το κράτος. 

Πρόκειται για εκείνους (και ας είναι λίγοι –ακόμη–) που εμπέδωσαν για τα καλά, ότι πήγαν περίπατο... τα πονεμένα, τα δακρύβρεχτα και τα αριστερά, της κακιάς ώρας, από τους κάθε λογής κόκκινους, πράσινους και μπλε "προοδευτικούς" για "...το έρμο... κεραμίδι που πρέπει να στεριώσει πάνω από το κεφάλι του ο Έλληνας". Περίπατο, στην ίδια βόλτα, με όλα τα ηρωικά και ξακουστά... για στέγη του εργάτη του φτωχού και του αδύναμου...

Θέλεις να έχεις δικό σου σπίτι στην Ελλάδα του 2018; Η κουζίνα και ο λουτροκαμπινές θα είναι κρατικός... Τόσα θέλει το κράτος για να πληρώνει τους Καρανίκες του. 

Αν δεν συμφωνείς, υπάρχει και το νοίκι σύντροφε. Πούλα το ρημάδι σου και κάτσε στο ίδιο σπίτι αλλά στο νοίκι... Και κάνε και τον σταυρό σου που η φτώχεια το κατέβασε 40% μέχρι και 60%.

Πούλα το ρημάδι, τι θα πάθεις... Οσο, οι αριστεροί και οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις... σε βλέπουν με ιδιοκτησία τους πιάνει μούρλα και 
λύσσα. Τα δικά μας είναι που ζητάνε να μοιράσουν... Μιας και (όπως νομίζουν) ξέρουν καλύτερα από εμάς...

Ίδια "φιλοσοφία" όμως και από την "γιαλαντζί φιλελεύθερη" Νέα Δημοκρατία. Ποια ήταν τα σίγουρα λεφτά για να πληρωθούν τα δικά μας παιδιά στο κράτος το 2014; Οι φόροι από σπίτια, οικόπεδα και χωράφια. Φάτε λοιπόν στο κεφάλι έναν ΕΝΦΙΑ (που φέρνει κάθε χρόνο στον κορβανά 2,5 δισ. σίγουρα λεφτά) και ας φάγανε και οι ίδιοι το κεφάλι τους...

Οπότε σιγά που θα έχουν πρόβλημα οι αριστεροί... Θα σου τα πάρουν καλύτερα και ευκολότερα από τους "φιλελέδες αριστερούς". Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, (που δεν θα ξεκολλήσει ως φόρος έστω και αν αναστηθεί ο Κολοκοτρώνης και αρχίσει τα βαράτε αδέρφια...), κοπιάζουν... και ηλεκτρονικές κατασχέσεις αστραπή... Για να σε βγάζουν από το κεραμίδι σου και την ώρα του ύπνου.

Άλλη λύση δεν έχεις. Πούλησε την ιδιοκτησία σου και πέρασε στο νοίκι. Άφησε τα "Μολών λαβέ" και ξέχασε τους τίτλους ακινήτων που ήξερες. Πάνε εκείνα τα χρόνια με τα σπιτάκια και το νοίκι... από το σπίτι του παππού... για να σπουδάσει το παιδί ή να προικίσουμε το κορίτσι. 

Τα 2,5 δισ. του ΕΝΦΙΑ σιγουρεύουν κάπου μισό από το πλεόνασμα των 7 δισ. ευρώ που πρέπει να εξασφαλίζουν όλες οι αριστερές κυβερνήσεις μας (ανεξαρτήτως χρώματος ή ιδεολογίας) έως το 2022 (για να μην πούμε μέχρι το 2028 όπως ήδη σιγοψυθυρίζεται...). 

Από την άλλη σε κρατάνε γερά, όσο επιμένεις, ως βλαξ που νομίζει πως θα προκόψει με δικό του σπιτάκι ή τα δικά του χωραφάκια (αυτά που έχουν τώρα σειρά... και να μου το θυμηθείτε).

Ψάξτε προσεκτικά (όπως έκανα και εγώ) την έρευνα (της ΚΑΠΑ Research για την ΠΟΜΙΔΑ) που ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο, στο 35ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ. Θα βρείτε όλα όσα περιγράφουμε, ανάμεσα σε πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απαντήσεις των ερωτηθέντων ιδιοκτητών. 

Κεντρικό συμπέρασμα ήταν πως ενώ το 2006 η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα πλησίαζε το 100%, με τις μετρήσεις να βγάζουν πως οι 81,6% κάτοικοι της χώρας μας κατάφεραν να έχουν δικό τους σπίτι, το 2018 μειώθηκε στο 73,9%. Γυρίζουμε πίσω και ψαχνόμαστε...

Αλλά το σημαντικότατα αποκαλυπτικό (κατά την προσωπική μου άποψη) είναι πως σήμερα (Ιανουάριος 2018) προσφέρονται για πώληση το 33% των ιδιόκτητων κατοικιών, έναντι του 12,3% που κινείτο στην αγορά προ 10ετίας!!! 

Παρ' όλα αυτά αν κάποιοι επιμένουν πως τα φαινόμενα, περί ιδιοκτησίας, που περιγράφουμε, είναι σημάδια υγείας και κάθαρσης της οικονομίας... καλό θα ήταν να το συζητήσουν με το 85% της ελληνικής βιομηχανίας και (ιδίως) της βιοτεχνίας που συνδέεται (άμεσα και έμμεσα) με την αγορά ακινήτων. Καθώς και με τους 350.000 που εργάζονται σε αυτές. 

george.kraloglou@capital.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Νοικάρηδες στα σπίτια μας...
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8130972259346426115
item