Γιάννενα: Πατάει… γκάζι η σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια

Γιάννενα: Πατάει… γκάζι η σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχο για ένα από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής
Ένα ακόμη βήμα, για να βγουν από την απομόνωση τα Τζουμέρκα, μια περιοχή με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, έγινε την Πέμπτη.
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχο (ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ) του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τέροβου της Ιόνιας Οδού με την 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων- Γέφυρα Πλάκας», προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.
Ο βασικός χαρακτήρας του έργου είναι η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την περιοχή των Τζουμέρκων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής από τον νέο αυτοκινητόδρομο.
Θα κατασκευαστεί οδικός άξονας μήκους 9,8 χλμ., γέφυρα μήκους 134 μ., πέντε ισόπεδοι κόμβοι, οδοφωτισμοί γέφυρας και κόμβων, και τεχνικά έργα απορροής ομβρίων. Θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας-ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης-ασφάλισης.
Με τον νέο αυτόν δρόμο, θα φτάνει κανείς από τον κόμβο του Τερόβου μέχρι την ευρύτερη περιοχή του Καλεντζίου σε οκτώ λεπτά, όπως έχει υπολογίσει η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η διάρκεια του έργου είναι 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι εργασίες ξεκινήσουν άμεσα,  θα ολοκληρωθούν το 2021.
Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».
Έργα Περιβάλλοντος για τους Δήμους Πάργας- Πωγωνίου- Γ. Καραϊσκάκη
Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Ηπείρου, τόσο ως προς τη διαχείριση των υγρών, όσο και των στερεών αστικών αποβλήτων. Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε χθες τους αναδόχους τριών έργων: Το πρώτο αφορά την κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000 ευρώ για το οποίο αναδείχτηκε ανάδοχος η Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τα άλλα δύο έργα αφορούν κατασκευές σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ). Για τον Σταθμό Πωγωνίου, προϋπολογισμού 718.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΤΖΗΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε., ενώ για τον Σταθμό Γ. Καραϊσκάκη, προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες της Π.Ε. Άρτας
Δύο ακόμη έργα για τη βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, προωθούνται προς υλοποίηση από την Περιφέρεια, μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή.
Το πρώτο έργο θα υλοποιηθεί στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και το δεύτερο στη Δ.Ε. Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ. Ανάδοχος και για τα δύο αναδείχτηκε ο Δημήτριος Φούκας.
Σύνδεση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με την Εθνική Οδό
Τη δημοπράτηση του έργου σύνδεσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας με την Εθνική οδό ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 247.800 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας. Με το δημοπρατούμενο έργο θα γίνουν ασφαλτόστρωση, ηλεκτροφωτισμός και διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.
Βελτίωση – αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο
Στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, περιλαμβάνονται επίσης και έργα βελτίωσης- αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
- «Βελτίωση αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Βραδέτο», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
- «Βελτίωση δρόμου από θέση "Ζάβατο" μέχρι θέση "Μορσί" στην ΤΚ Πιστιανών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος Σωτ. Σφήκας ΕΔΕ.
-  «Αποκατάσταση βατότητας και κατασκευή κατεστραμμένων τοιχίων επί του οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος Φωτίου Στέφανος.
- «Διαπλάτυνση οχετού σε τάφρο απορροής παράλληλο της Ε.Ο. Άρτας – Αντιρρίου στον οικισμό Αγίων Αναργύρων», προϋπολογισμού 13.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Κιτσοπάνος ΕΔΕ.
Δημοπρατείται η οδική σύνδεση Άρτας- Αιτωλοακαρνανίας
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση – βελτίωση οδού Μεσόπυργος – Αυλάκι – όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας», προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ καθώς επίσης και των έργων:
- «Επείγουσες εργασίες επισκευής των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης στο ΕΟΔ αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2018 (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. 
- «Άμεση αντιμετώπιση κατολισθήσεων (κατασκευή σαρζανέτ) και αποκατάσταση βατότητας της Ε.Ο. Βαθυπέδο- Παλαιοχώρι- Συρράκου- Μιχαλίτσι- Κτιστάδες της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.  
- «Πυρασφάλεια κτιρίου Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 64.300 ευρώ.
Κτηματογράφηση για τη διαμόρφωση των χειμάρρων Καρυδά- Παντοκράτορα
Σε διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης που αφορά κτηματογράφηση  για την απαλλοτρίωση εκτάσεων, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθεί το έργο για τη «διαμόρφωση των χειμάρρων Καρυδά- Παντοκράτορα» στην πόλη της Πρέβεζας, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο των δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας. Οι όροι της διακήρυξης του διαγωνισμού εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή, ο δε προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 46.996 ευρώ.
Ανάδοχος για το σύστημα μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων
Η εταιρία ENVIROSYS Περιβαλλοντικές εφαρμογές τεχνολογικός εξοπλισμός- Ε.Π.Ε., θα υλοποιήσει το έργο «Ανάπτυξη Συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων», με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.
proinanea.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πατάει… γκάζι η σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8967295612091481003
item