Άρτα: Η Άρτα να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις Άρτα: Η Άρτα να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Η Άρτα να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις


Άρτα: Η Άρτα να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις
Η Ιόνια Οδός είναι αλήθεια ότι μας έβγαλε από την απομόνωση. Είναι ένα έργο το οποίο εμείς το ζητούσαμε πολλά χρόνια. Αυτή την στιγμή είμαστε στην ευτυχή θέση να μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτόν το δρόμο παρόλα τα προβλήματα με τα διόδια τα οποία είναι πολύ αυξημένα. 

Θα μπορούσαν κάλλιστα αυτά τα διόδια να είναι πιο χαμηλά για τους εμπόρους και του κατοίκους που προέρχονται από αυτές τις περιοχές. θεωρώ όμως ότι η Ιόνια Οδός η οποία συνδέει τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας και παρεμβάλλεται η Άρτα μας δίνει μια ευχέρεια στο να μπορέσουμε να φτάσουμε στα δύο λιμάνια σύντομα. 

Θα πρέπει όμως ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού από το σημείο της Καμπής, του χωριού της Καμπής στην Πρέβεζα για να μπορέσουμε να βγούμε και στο αεροδρόμιο του Ακτίου. 

Ένα αεροδρόμιο το οποίο είναι η πύλη εισόδου της Ηπείρου στα αεροπλάνα. Για να μπορέσουμε να έχουμε και ταυτόχρονα με τα προϊόντα τα οποία παράγουμε, να έχουμε και τουριστικό προϊόν το οποίο να έρχεται στην περιοχή μας.

Είμαστε σε θέση να σας πούμε ότι μετά το πρώτο τουριστικό συνέδριο το οποίο κάναμε πέρυσι είχαμε μια σειρά από προτάσεις από ανθρώπους οι οποίοι ήταν επαγγελματίες του χώρου, όχι από την περιοχή μας μόνο, αλλά από όλον τον ελλαδικό χώρο ακόμα και από το εξωτερικό.

Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Άρτα είναι η τουριστική περιοχή των τεσσάρων εποχών. Δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τουρισμό και το χειμώνα και την άνοιξη και το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, γιατί συνδυάζει κάμπο, θάλασσα και μπορεί να έχει όλη την διάρκεια του χρόνου τουριστική περίοδο. 

Αλλά ταυτόχρονα μαζί με αυτά που σας ανέφερα έχουμε και μια μεγάλη ιστορία από βυζαντινά και προβυζαντινά και μνημεία κλασσικής ιστορίας, κλασικής αρχαιολογίας τα οποία μαζί με το μουσείο της Άρτας μας βάζουν και στο χάρτη του πολιτιστικού τουρισμού. Ταυτόχρονα έχουμε και μια σειρά από εκκλησίες, μοναστήρια τα οποία μπορούν κάλλιστα να αναπτύξουν τον θρησκευτικό τουρισμό. 

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνει ότι γίναμε τουριστικό προϊόν, χρειάζονται και αντίστοιχες υποδομές, και δεν μιλάω υποχρεωτικά για δρόμους. Μιλάω για βιολογικούς καθαρισμούς ,μιλάω για σύστημα ύδρευσης, μιλάω για συνθήκες, κίνητρα για να μπορέσουν να χτιστούν ξενοδοχεία. 

Αυτές οι υποδομές είναι υποδομές οι οποίες πρέπει να συνδυαστούν και με την επιχειρηματικότητα, η οποία δεν μπορεί να βάλλεται και να τιμωρείται με την εξοντωτική εφορία ή να μην έχει πρόσβαση εύκολη στα κέντρα λήψεως αποφάσεων που είναι η Αθήνα και άλλα.

Το όραμα μου για την Άρτα είναι πολύ φιλόδοξο. Θα ήθελα να ξαναδώ πάλι την Άρτα να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις της Ηπείρου σε πρώτη φάση αλλά και σε όλη την Ελλάδα. 

Δηλαδή να είναι η Άρτα το κέντρο λήψεων των αποφάσεων της Ηπείρου, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να παίζει και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις σε όλη την Ελλάδα γιατί από εδώ πέρα ξεκίνησαν αρκετοί μορφωμένοι άνθρωποι, αρκετοί επιτυχημένοι ευεργέτες και αρκετοί άνθρωποι που προσέφεραν πολλά στην χώρα μας.

Του Χρήστου Παπάζογλου 
maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Η Άρτα να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 2428301421314365504
Σχόλια
item