Ήπειρος: Αυξημένη η επισκεψιμότητα για το τριήμερο Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας Ήπειρος: Αυξημένη η επισκεψιμότητα για το τριήμερο Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Αυξημένη η επισκεψιμότητα για το τριήμερο Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας

Ήπειρος: Αυξημένη η επισκεψιμότητα για το τριήμερο Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας

«ΜΑΓΝΗΤΗΣ» Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ!

 Σημαντικό ρόλο παίζουν οι αυτοκινητόδρομοι και τα χιονοδρομικά κέντρα

Η Ιόνια βελτίωσε την εικόνα, τονίζει ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Βλάχος

Μιλούν επίσης στον «Π.Λ.» οι Δήμαρχοι Μετσόβου και Ζαγορίου…


Από τη μία οι μεγάλοι οδικοί άξονες, από την άλλη η σταδιακή αναβάθμιση των Αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου και η Ήπειρος βγαίνει πια οριστικά, τουλάχιστον από τη γεωγραφική απομόνωση. 

Το γεγονός αυτό μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει όσον αφορά στην τουριστική άνοδο της περιοχής μας.

Ο λόγος δεν γίνεται τόσο για την καλοκαιρινή περίοδο, για την οποία το κομμάτι από την τουριστική «πίτα» που αποσπούν τα θέρετρα στα Ηπειρωτικά παράλια είναι πολύ συγκεκριμένο και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. 

Οι υπόλοιπες εποχές του χρόνου όμως, κυρίως η χειμερινή περίοδος, είναι αυτές που αποκτούν πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τη διακύμανση της επισκεψιμότητας, καθώς η Ήπειρος διαθέτει ιδανικές υποδομές και ελκυστικούς ορεινούς προορισμούς.

Γιορτινά τριήμερα όπως αυτό που μόλις ξεκίνησε φέρνουν πλέον αυξημένα νούμερα επισκεπτών στην περιοχή μας κι αυτό αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος. 

Την τιμητική τους έχουν τα Γιάννενα, κυρίως λόγω της φήμης που έχουν αποκτήσει πανελλαδικά οι Τζαμάλες (υπαίθριες φωτιές), αλλά και το Μέτσοβο, καθώς και τα χωριά του Ζαγορίου.

Υψηλές πληρότητες
Πολύ υψηλές πληρότητες καταγράφουν τα καταλύματα στην πόλη των Ιωαννίνων για το τριήμερο Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας. Ειδικά τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, ενώ στα υπόλοιπα θέλει αρκετό ψάξιμο για να βρει δωμάτιο όποιος αποφασίσει τελευταία στιγμή να επισκεφθεί την περιοχή μας. 

Αυτό ανέφερε χθες ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Κώστας Βλάχος, κάνοντας λόγο για σημαντική βελτίωση της εικόνας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από τη μία, όπως είπε, είναι η Ιόνια Οδός που αυξάνει την επισκεψιμότητα, φέρνοντας στα Γιάννενα εκδρομείς και από την Πελοπόννησο και την Αττική, ενώ δε λείπουν εκείνοι από τη Βόρεια Ελλάδα που ούτως ή άλλως έχουν εδώ και χρόνια στη διάθεσή τους την Εγνατία! 

Από την άλλη, παίζει και ο καιρός το ρόλο του, καθώς τα χιόνια έχουν θέσει σε πλήρη λειτουργία τα Χιονοδρομικά Κέντρα, γεγονός που αποτελεί βασικό κριτήριο για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ που είναι πολλοί!

Όσο για τις τιμές στα Γιάννενα, αυτές είναι για κάθε βαλάντιο και παραμένουν σταθερές σε σχέση με τα Χριστούγεννα. Τα δίκλινα δωμάτια με πρωινό ξεκινούν απ’ τα 50 και φτάνουν ως τα 180 ή και 220 ευρώ! 

Στο Μέτσοβο για σκι!
Ιδιαίτερα ευνοημένο τη χειμερινή περίοδο και ειδικά για το τρέχον τριήμερο είναι το Μέτσοβο κι αυτό γιατί πέρα από τη φυσική ομορφιά, διαθέτει αυτή τη στιγμή σε λειτουργία τρία Χιονοδρομικά Κέντρα (Προφήτη Ηλία, Ανήλιου και αυτό του Ιδρύματος Τοσίτσα πάνω από τον οικισμό). 

Τις τελευταίες ημέρες έριξε μπόλικο χιόνι στην περιοχή, η οποία αναμένει πολλούς επισκέπτες, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας. «Τα Χιονοδρομικά είναι ο κύριος λόγος που ο κόσμος επισκέπτεται το Μέτσοβο τέτοια περίοδο κι ας ελπίσουμε ότι θα στρώσει ο καιρός αυτές τις μέρες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Δήμος διαθέτει και παγοδρόμιο, το οποίο έβγαλε σε δημοπρασία και περιμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να το μισθώσει!

Στο μεταξύ, αύριο το βράδυ την Πλατεία του Μετσόβου θα ανάψει φωτιά και θα στηθεί γλέντι με μουσικές και κεράσματα. 

Κόσμος στο Ζαγόρι
Υψηλές κρατήσεις καταγράφονται και στα ξενοδοχειακά καταλύματα του Δήμου Ζαγορίου, τα χωριά του οποίου επίσης δέχονται πλήθη επισκεπτών σε γιορτινά τριήμερα όπως αυτό που διανύουμε. «Η εικόνα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση των ημερών είναι καλή, οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι ικανοποιημένοι και οι τιμές παραμένουν σταθερές», ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου. 

Όπως σημείωσε, από τη στιγμή που δόθηκε στην κυκλοφορία η Ιόνια αυξήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το οδικό δίκτυο στο Ζαγόρι είναι καθαρό από χιόνι και οι επισκέπτες δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στον προορισμό τους. 

Αύριο φωτιές θ’ ανάψουν στις πλατείες πολλών χωριών με πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων, οι οποίοι θα διοργανώσουν γλέντια και θα προσφέρουν κεράσματα.


Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Αυξημένη η επισκεψιμότητα για το τριήμερο Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1463353119533234887
Σχόλια
item