Γιάννενα: Τα Γιάννενα κινούνται πλέον σε… ρυθμούς Αποκριάς! Γιάννενα: Τα Γιάννενα κινούνται πλέον σε… ρυθμούς Αποκριάς! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα Γιάννενα κινούνται πλέον σε… ρυθμούς Αποκριάς!

Γιάννενα: Τα Γιάννενα κινούνται πλέον σε… ρυθμούς Αποκριάς!

Σε ρυθμούς… αποκριάτικους κινούνται ήδη τα Γιάννενα και καθώς περνούν οι μέρες το κλίμα θα γίνεται όλο και πιο γιορτινό με το αποκορύφωμα φυσικά να είναι το τριήμερο Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας όπου θα πρωταγωνιστήσουν οι πατροπαράδοτες Τζαμάλες.

Εκδηλώσεις για την Αποκριά με γενικό τίτλο «Καρναβάλι; Στα Γιάννενα!» έχει ετοιμάσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, το πρόγραμμα των οποίων παρουσίασαν χθες ο Πρόεδρός του Κώστας Γκόγκος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας. 


Στο μεταξύ, προχθές στους πεζόδρομους του κέντρου έγιναν με επιτυχία γιορτινές δράσεις και εκδηλώσεις με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

«Ψαλίδι» στο πρόγραμμα
O Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος αναφέρθηκε και στο «ψαλίδισμα» του προγράμματος για το οποίο είχε δεσμευτεί το Πνευματικό Κέντρο λέγοντας τα εξής: «Όπως γνωρίζατε, στον αρχικό μας σχεδιασμό υπήρξε ένα ευρύτερο πλάνο που θα περιελάμβανε άνοιγμα των εκδηλώσεων τόσο χρονικά, όσο και θεματικά. 


Όμως η χρονική εγγύτητα και μικρή διάρκεια του φετινού Καρναβαλιού, δεν θα επέτρεπαν να παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου που διέπει τις εκδηλώσεις μας. 

Προτιμήσαμε λοιπόν να μεταφέρουμε τον σχεδιασμό αυτόν για την επόμενη χρονιά και να εμπλουτίσουμε τις φετινές εκδηλώσεις μας»!

Ελκυστικό «πακέτο»…Ο Νίκος Γκόλας από την πλευρά του μίλησε για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής τόσο για τις Αποκριές, όσο και για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης μας. 


Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «αυτό που πρέπει να κρατήσουμε ως κεντρική ιδέα, ως κεντρικό μήνυμα, είναι, ότι τα Γιάννενα έχουν εξασφαλίσει το αναγκαίο υπόβαθρο, για να προσφέρουν, όχι μόνο ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, αλλά κι ένα πολύ ελκυστικό, υψηλών απαιτήσεων πολιτιστικό προϊόν».

Το πρόγραμμα
Στη συνέχεια ο κ. Γκόγκος παρουσίασε το συνοπτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, που έχει ως ακολούθως:
- Σήμερα, ώρες 11 πμ. – 1 μ.μ., «Τις μάσκες ας φορέσουμε κι ελάτε να χορέψουμε». 


Αποκριάτικο γλέντι για παιδιά από το ΚΔΑΠ Ρόδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών στο Πάρκο Κουραμπά. Ώρα 6 μμ. Παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα και πνευστά στο Καρναβαλικό Κιόσκι της Κεντρικής πλατείας.
- Αύριο, Κυριακή, ώρα 11 π.μ., Παρέλαση στην πόλη και Παραδοσιακά Γαϊτανάκια στην Κεντρική Πλατεία. Συμμετέχουν:  Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κιάφας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λογγάδων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Λούτσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Πλάτανος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο», Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο», Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Φιλοπρόοδος Κίνηση  Κοσμηράς.
- Τετάρτη 14/2, ώρα 7 μ.μ. Αποκριάτικες καντάδες από τη Φιλαρμονική ΠΚΔΙ στο Καρναβαλικό κιόσκι της Κεντρικής πλατείας και στους πεζοδρόμους της πόλης.
- Σάββατο 17/2, ώρα 12 μ. Αποκριάτικοι Ηπειρώτικοι σκοποί και Χοροί από το τμήμα Παραδοσιακών Χορών ΠΚΔΙ και συλλόγους της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, Λούτσας, Πλατάνου, Λακκωμάτων και Καραβατιάς στο Καρναβαλικό Κιόσκι κεντρικής πλατείας. Επίσης, εκδηλώσεις από το Γυαλί Καφενέ και κατά μήκος των οδών Ανεξαρτησίας και Λ. Βύρωνος από το μεσημέρι ως τις 2 μ.μ. με μουσική και κρουστά από το συγκρότημα των Macau Samba, αλλά και ζογκλέρ και άλλα happening στις οδούς Ανεξαρτησίας και Λ. Βύρωνος. Διοργάνωση συλλόγου του ιστορικού κέντρου "Τα παλιά Γιάννινα". Ώρα 8 μ.μ. VEGAS Live: Free party for all στο Καρναβαλικό Κιόσκι της πλατείας.
- Κυριακή 18/2, ώρα 12 μ. μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών στη δημοτική ενότητα Κατσικά και γλέντι με παραδοσιακά δρώμενα στην κεντρική πλατεία. Ώρα 7 μ.μ. Τζαμάλες στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Ώρα 9 μ.μ. Αποκριάτικο πάρτι με τρεις dj στην οδό Κάλλαρη, διοργάνωση του συλλόγου του ιστορικού κέντρου "Τα παλιά Γιάννινα".
- Καθ. Δευτέρα 19/2, ώρα 12 μ. Κούλουμα στα Λιθαρίτσια με μουσικό γλέντι, παραδοσιακά εδέσματα για όλους.

Θεματική γειτονιά!
Η πρώτη θεματική γειτονιά στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός! Προχθές το κέντρο των Ιωαννίνων γέμισε από μικρές τζαμάλες, χρώματα και ήχους. 


Η ανταπόκριση του κόσμου στο νέο αυτό εγχείρημα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που εκτός από την αισιοδοξία που δημιουργεί για την προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών, ανοίγει το δρόμο και για άλλες τέτοιες πρωτότυπες πρωτοβουλίες.

Η πρώτη θεματική γειτονιά στα Γιάννενα δημιουργήθηκε από τον Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθη Σιούτη, με στόχο την  περαιτέρω προώθηση των αποκριάτικων εθίμων της περιοχής μας. 


Οι επιχειρηματίες του κέντρου ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα και αποτέλεσαν τη συνταγή της επιτυχίας της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα Γιάννενα κινούνται πλέον σε… ρυθμούς Αποκριάς!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3357990787704944225
Σχόλια
item