Γιάννενα: ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Καλύτερες υπηρεσίες με το νέο ψηφιακό εκτυπωτή ακτινογραφιών

Γιάννενα: ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Καλύτερες υπηρεσίες με το νέο ψηφιακό εκτυπωτή ακτινογραφιών
Τη Μονάδα επισκέφθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιάννης Στέφος
Πολύ καλύτερες και πιο γρήγορες υπηρεσίες προς τους ασθενείς, θα παρέχει από εδώ και στο εξής η Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων, η οποία απέκτησε ένα ακόμη σύγχρονο μηχάνημα προς όφελος των ασθενών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Μονάδα εξοπλίστηκε με νέο ψηφιακό εκτυπωτή ακτινογραφίας που έχει και τη δυνατότητα cd ενώ παράλληλα έγινε και προμήθεια καινούριου τηλεχειριστηρίου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος της Μονάδας Υγείας Ιωαννίνων, Κώστας Φώτος, από την εξέλιξη αυτή καθώς και με τις νέες σημαντικές προμήθειες θα μπορούν τόσο οι γιατροί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους όσο και οι ασθενείς να εξυπηρετούνται άμεσα.
Παράλληλα, αναμένουν μέσα στο 2018 την προμήθεια ενός δεύτερου μηχανήματος για τους υπέρηχους: «Μέσα στο χρόνο περιμένουμε ακόμη ένα μηχάνημα ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μεγαλύτερη δυνατότητα για όλους τους κλασσικούς υπέρηχους καρδιάς κ.οκ.», είπε μεταξύ άλλων.
Τέλος, αναμένουν την κάλυψη των κενών μέσα από τις 450 συνολικά προσλήψεις που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως συνολικά η Δομή έχει γιατρούς πολλών ειδικοτήτων και είναι σε πολύ καλό επίπεδο. «Πιστεύουμε ότι άμεσα θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για την πλήρωση και των συγκεκριμένων ιατρικών ειδικοτήτων που χρειάζονται στη Μονάδα», είπε καταλήγοντας ο κ. Φώτος.
Η επίσκεψη Στέφου
Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος επισκέφτηκε το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας Ιωαννίνων.
Κατά την επίσκεψή του ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ από τον πρόεδρο Κώστα Φώτου και το επιστημονικό προσωπικό.
Οι υπηρεσίες που μέχρι τώρα έχει προσφέρει το ΠΕΔΥ στην τοπική κοινωνία είναι πραγματικά εντυπωσιακές: παρέχεται θεραπευτικό έργο από 28 ιατρικές ειδικότητες, ενώ πριν 3 χρόνια υπήρχαν μόλις 17.
Λειτουργεί καθημερινό ιατρείο επειγόντων περιστατικών, ιατρείο τραύματος για επείγοντα ή χρόνια περιστατικά με δυνατότητα εκτέλεσης μικροεπεμβάσεων, παρέχεται οδοντιατρική και οδοντοπροσθετική περίθαλψη, λειτουργούν ακτινολογικά, βιοχημικά και μικροβιολογικά εργαστήρια, παρέχονται προληπτικές υπηρεσίες υγείας στο Σταθμό Μάνας, Παιδιού και Εφήβου, ενώ παρέχονται υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης προς του πολίτες, εκπαιδευτικές υπηρεσίες προς ανέργους του ΟΑΕΔ και φοιτητές της Ιατρικής. 
Τα παραπάνω αποτελούν ένα κομμάτι από το πολυσχιδές έργο του ΠΕΔΥ. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι κατά την προηγούμενη χρονιά 70.000 ασθενείς έτυχαν εξυπηρέτησης από την παραπάνω δομή.
Ο κ. Στέφος κατά την παραμονή του στο χώρο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πλήρως για τις παραπάνω δραστηριότητες και να γνωριστεί και συνομιλήσει με το ιατρικό, νοσοκομειακό και διοικητικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν, όσον αφορά το προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή της δομής.
Ο κ. Στέφος δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός στο πλαίσιο της βουλευτικής του ιδιότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατό γρηγορότερη κάλυψη των αναγκών της δομής. 
Τόνισε, επίσης, ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, η ανάπτυξη της οποίας περνάει και μέσα από τη λειτουργία της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), που θα υλοποιηθεί το Φεβρουάριο.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Καλύτερες υπηρεσίες με το νέο ψηφιακό εκτυπωτή ακτινογραφιών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4064288558064356773
item