Γιάννενα: Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κόνιτσα με επίκεντρο τον Άγιο Παΐσιο Γιάννενα: Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κόνιτσα με επίκεντρο τον Άγιο Παΐσιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κόνιτσα με επίκεντρο τον Άγιο Παΐσιο

Γιάννενα: Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κόνιτσα με επίκεντρο τον Άγιο Παΐσιο

Η αύξηση της τουριστικής ροής από τη Ρωσία στην Κόνιτσα και η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής με επίκεντρο τον Άγιο Παΐσιο, τέθηκε κατά την διάρκεια της παραμονής αντιπροσωπείας του Δήμου στη Ρωσία. 

Η ελληνική αποστολή, υπό τον Δήμαρχο της ακριτικής κωμόπολης Ανδρέα Παπασπύρου πραγματοποίησε το μακρινό αυτό ταξίδι στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου της ρωσικής  Ορθόδοξης Εκκλησίας με θέμα «XXVI Διεθνείς Χριστουγεννιάτικες Εκπαιδευτικές Αναγνώσεις – Ηθικές Αξίες και το Μέλλον της ανθρωπότητας, XIII κατεύθυνση», στο οποίο συμμετείχαν ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, πολλοί Υπουργοί της ρωσικής Κυβέρνησης  καθώς και πάνω από 6.000 σύνεδροι. 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόσκληση εστάλη από το ρωσικό Ίδρυμα «Ποκρόβ» (Σκέπη), το οποίο ανέλαβε όλα τα έξοδα του ταξιδιού (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, μεταφράσεις). 


Με αναφορά στον Αγ. Παΐσιο
Στο Συνέδριο στη Μόσχα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Κόνιτσας παρουσίασε ως προορισμό την πόλη του Αγίου Παϊσίου και αναφέρθηκε στην επίσκεψη των  Ρώσων Φοιτητών στην περιοχή τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου. 


Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Καλλιντέρης αναφέρθηκε στην προετοιμασία για τη διεξαγωγή του εορτασμού της μνήμης του Αγίου στην Κόνιτσα (08-07-2018 - 12-07-2018) και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κόνιτσας Βασίλειος  Αθανασόπουλος παρουσίασε στοιχεία για την πορεία των εργασιών και την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ναού του Αγίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου. 


Στο επίκεντρο ο θρησκευτικός τουρισμός
Στα πλαίσια του συνεδρίου ο Δήμαρχος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλέξανδρο Μπεγλόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Δήμου για την προσέλκυση επισκεπτών από τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας και κυρίως στην προοπτική ανάπτυξης του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού σε σχέση με τον Άγιο Παΐσιο, του οποίου, ως γνωστόν, η πατρική οικία βρίσκεται στην Κόνιτσα. 


Η αντιπροσωπεία, τέλος, επισκέφθηκε ορισμένα μνημεία, που σχετίζονται με την Ελλάδα. Το ναό του Αγίου Νικολάου στην Κροστάνδη, ο οποίος είναι κτισμένος κατά το πρότυπο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη, που υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, σε τμήμα του οποίου φιλοξενούνται  εκθέματα από την Αρχαία Ελλάδα.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κόνιτσα με επίκεντρο τον Άγιο Παΐσιο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7386135821860500211
Σχόλια
item