Πρέβεζα: Επιστολές του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ για το Μνημείο Ζαλόγγου και το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας Πρέβεζα: Επιστολές του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ για το Μνημείο Ζαλόγγου και το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Επιστολές του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ για το Μνημείο Ζαλόγγου και το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας


Επιστολές του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ για το Μνημείο Ζαλόγγου και το 
λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας Μνημείο Ζαλόγγου.

Κύριοι,

Με  την επιστολή μας αυτή   θα θέλαμε να επισημάνουμε ένα φαινόμενο βανδαλισμού το οποίο έχει συμβεί στο μνημείο του Ζαλόγγου.

Το μνημείο αυτό που δεσπόζει στην κορυφή του ομώνυμου βράχου ,πάνω από το χωριό Καμαρίνα, είναι έργο του διαπρεπούς γλύπτη Ζογγολόπουλου , φέρει δε μαρμάρινες επιγραφές  σε σημείο της βάσης του.

Σ΄αυτές αποτυπώνεται η χρονολογία κατασκευής και οι συντελεστές που το κατασκεύασαν  , που το εγκαινίασαν και που αδειοδότησαν την κατασκευή του, καθώς και η ιστορία του γεγονότος που αναπαριστά το μνημείο.

Οι πληροφορίες που παρέχουν οι επιγραφές αυτές είναι η γραπτή μαρτυρία της ιστορίας του.

Δυστυχώς εδώ και πολλούς μήνες κάποιοι έκριναν σκόπιμο να καταστρέψουν συγκεκριμένα σημεία των επιγραφών, όπου πλέον κάποιος δεν μπορεί να αναγνώσει τις πληροφορίες.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε σύντομα , ώστε να αποκατασταθεί η  προκληθείσα καταστροφή, η οποία προσβάλει και το μνημείο και το ιστορικό γεγονός και τον πολιτισμό της σύγχρονης κοινωνίας.

Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας γνωρίζουμε  ότι στο χωριό Καμαρίνα υπάρχει Λαογραφικό Μουσείο , πλήρες εκθεμάτων το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του , με μεγάλο κίνδυνο να καταστραφούν τα εκθέματα.

Ερωτάμε εάν αποτελεί επίσημο οργανισμό και εάν προβλέπεται και γίνεται συστηματική συντήρησή του και αξιοποίησή του.

Εάν όχι παρακαλούμε  να φροντίσετε ώστε να αποτελέσει ζωντανή οντότητα και να αποκτήσει επίσημη ταυτότητα μουσείου, σύμφωνα με όσα νομικώς προβλέπονται σ΄αυτές τις περιπτώσεις.

Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η επισκεψιμότητά του , η οποία έστω και αν λειτουργεί άτυπα, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Επί τη ευκαιρία της επιστολής μας αυτής , σας υπενθυμίζουμε ότι με το αρ. πρωτ. 04/12-2-2018 έγγραφό μας , το οποίο   σας έχει ήδη κοινοποιηθεί ,

σχετικά με το μνημείο του Ζαλόγγου , ζητάμε και την δική σας συμβολή στην προσπάθεια της άμεσης αποκατάστασης της  προκληθείσας καταστροφής στο μνημείο.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Για το Δ.Σ.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      
Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
Κωνσταντίνος  Λογοθέτης     
Άννα  –Μαρία Σαρδελή     

prevezabest.blogspot.gr
   
                                 
                                  
  
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επιστολές του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ για το Μνημείο Ζαλόγγου και το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 3560433046020762250
Σχόλια
item