Γιάννενα: Και οι εργαζόμενοι να είναι ντόπιοι.. Γιάννενα: Και οι εργαζόμενοι να είναι ντόπιοι.. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Και οι εργαζόμενοι να είναι ντόπιοι..

Γιάννενα: Και οι εργαζόμενοι να είναι ντόπιοι..
Την επιλογή εργαζομένων από τα ακριτικά χωριά στην επαναλειτουργία της Μεταλλουργικής από τον Όμιλο "Χαλκόρ- Βιοχάλκο" ζητά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.
Ο κ. Καψάλης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.
Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, τα χρόνια λειτουργίας της αποτελούσε αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή του Πωγωνίου απασχολώντας, μεταξύ άλλων, πολλούς κατοίκους του ακριτικού Δήμου, σημειώνει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι η επαγγελματική ενασχόληση τους έδινε την δυνατότητα παραμονής στα χωριά τους.
"Με αφορμή την εξαγορά της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου από τον Όμιλο «Χαλκόρ – Βιοχάλκο» θα ήταν απαραίτητο για το μέλλον του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου να τεθεί «δικλείδα ασφαλείας» για την απασχόληση, κατά προτεραιότητα, εργαζομένων που επιμένουν παρά τις δυσκολίες, να φυλούν «Θερμοπύλες», ενισχύοντας παράλληλα την αποκέντρωση.
Θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει πολιτική βούληση σε αυτήν την κατεύθυνση, ανοίγοντας έτσι δρόμο ανάπτυξης και προοπτικής για τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου αποδεικνύοντας συγχρόνως ότι οι ακρίτες αξίζουν το σεβασμό όλων", επισημαίνει στην επιστολή. 
epiruspost.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Και οι εργαζόμενοι να είναι ντόπιοι..
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1507552919391899665
Σχόλια
item