Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Αγώνας για τη συντήρηση του μονότοξου γεφυριού Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Αγώνας για τη συντήρηση του μονότοξου γεφυριού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Αγώνας για τη συντήρηση του μονότοξου γεφυριού

Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Αγώνας για τη συντήρηση του μονότοξου γεφυριού
Συνεχής είναι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες, από τον Δήμο Κόνιτσας, ώστε να προστατευθεί και να συντηρηθεί το μονότοξο γεφύρι, που βρίσκεται στην είσοδο της κωμόπολης.
Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν κάνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προκειμένου να υπάρξει μια μελέτη που θα δείχνει με τον πιο επιστημονικό τρόπο τι πρέπει να γίνει για την ανάδειξη αλλά κυρίως για την συντήρηση του πανέμορφου αυτού μνημείου που είναι σήμα κατατεθέν της ευρύτερης περιοχής.
Στο παρελθόν είχε υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση από πλευράς του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΕΜΠ, προκειμένου να προχωρήσει η μελέτη που στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται.
Πρόθεση του Δήμου, είναι αμέσως μετά να προχωρήσουν και τα επόμενα στάδια καθώς το μεγάλο ζητούμενο θα είναι η χρηματοδότηση. «Ουσιαστικά προχωρούμε και αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες από τις οποίες θα προκύψει τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για να συντηρηθεί το γεφύρι», είπε ο κ. Παπασπύρου εξηγώντας ότι η περιοχή της Κόνιτσας έχει πολλά πέτρινα γεφύρια τα οποία θέλει να αναδείξει.
Στο μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η σκέψη και η πρόταση να μπει στο επίσημο σήμα του Δήμου Κόνιτσας το γεφύρι ως σύμβολο της ευρύτερης περιοχής.
Στόχος αυτής προσπάθειας είναι η ανάδειξη των γεφυριών και φυσικά η πολιτιστική προώθηση των γεφυριών ως εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας της Κόνιτσας.
«Η περιοχή μας έχει πολλά πέτρινα γεφύρια και θέλουμε με την κίνηση αυτή να τα αναδείξουμε ως συγκριτικό πλεονέκτημα», κατέληξε ο δήμαρχος.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Αγώνας για τη συντήρηση του μονότοξου γεφυριού
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 445064748396102601
Σχόλια
item