Σφοδρός χιονιάς στην Ισπανία - «Πορτοκαλί» συναγερμός για ψυχρή εισβολή στη Γαλλία Σφοδρός χιονιάς στην Ισπανία - «Πορτοκαλί» συναγερμός για ψυχρή εισβολή στη Γαλλία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σφοδρός χιονιάς στην Ισπανία - «Πορτοκαλί» συναγερμός για ψυχρή εισβολή στη Γαλλία

Σφοδρός χιονιάς στην Ισπανία - «Πορτοκαλί» συναγερμός για ψυχρή εισβολή στη Γαλλία

Ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ χιλιάδες μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο στην Ισπανία - Η Météo France προειδοποιεί για τον κίνδυνο να επικρατήσουν «πολύ δύσκολες συνθήκες στην κυκλοφορία» στη Γαλλία.

Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν σήμερα την Ισπανία με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ενώ χιλιάδες μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε σχολείο.

Συνολικά, 42 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο Μαδρίτη- Μπαράχας (19 αφίξεις και 23 αναχωρήσεις), ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου Aena.

Έξι πτήσεις χρειάστηκε να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια, οι τέσσερις προς τη Βαλένθια και οι δύο προς τη Βαρκελώνη. 


 Νωρίτερα σήμερα, το μεσημέρι, δύο εκ των τεσσάρων διαδρόμων προσγείωσης- απογείωσης έκλεισαν. Στις 18.00 ώρα Ελλάδας οι 4 διάδρομοι προσγείωσης απογείωσης άνοιξαν εκ νέου και τα δρομολόγια άρχισαν να εκτελούνται κανονικά, διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου.

Σε ολόκληρη τη ώρα, χιλιάδες μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε στα σχολεία τους λόγω των χιονοπτώσεων, εκ των οποίων 38.000 στην Καστίλη Λα Μάντσα (νότια) και 2000 στην Καταλονία (βορειοανατολικά), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας προβλέπει και για αύριο χιονοπτώσεις και παγετό στο βόρειο, ανατολικό και δυτικό τμήμα της Ισπανίας, όπως επίσης στα κεντρικά και στις ορεινές περιοχές στα νοτιοανατολικά.

«Πορτοκαλί» συναγερμός στη Γαλλία
   

Σε πορτοκαλί συναγερμό τέθηκε σήμερα η μισή Γαλλία εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για την πραγματική εισβολή του χιονιά έπειτα από δύο μήνες ενός ήπιου χειμώνα.

Από το Μασίφ Σαντράλ στη Λορένη κι από το Λουάρ στο Ιλ ντε Φρανς, 40 διαμερίσματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό.

«Πρόκειται για μια πραγματική εισβολή του χειμώνα, που ναι μεν άργησε είναι ωστόσο πραγματική, καθώς ψυχρές μάζες αέρα έρχονται από τις σκανδιναβικές χώρες σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό από το νότο» εξήγησε ο μετεωρολόγος Σεμπάστιαν Λεάς.Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν από σήμερα το κεντροανατολικό τμήμα της χώρας, την οροσειρά Μασίφ Σαντράλ και το Ρον Αλπς, ένα φαινόμενο «που δεν θεωρείται σπάνιο για αυτές τις περιοχές αλλά είναι επαρκώς σημαντικό για να καταστήσει δύσκολες τις συνθήκες στην κυκλοφορία των δρόμων», τονίζει η Météo France.

Η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύτηκε για αρκετές ώρες σήμερα στον αυτοκινητόδρομο A75 στο Καντάλ και το Οτ Λουάρ, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία αναμένεται να επεκταθούν στο βόρειο τμήμα, ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται σταδιακά να πάρουν τη θέση του χιονιού στο Ρον Αλπ.

Αύριο αναμένονται να πέσουν 7-15 εκατοστά χιονιού, θα μπορούσαν κατά περιοχές να φθάσουν τα 20 εκατοστά.

Στο Παρίσι ξεκίνησε να χιονίζει από σήμερα, ωστόσο «προς το παρόν όχι σε σημαντικό βαθμό», σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει αύριο Τρίτη τα 5-10 εκατοστά στην Ιλ ντε Φρανς.

Η Météo France προειδοποιεί για τον κίνδυνο να επικρατήσουν «πολύ δύσκολες συνθήκες στην κυκλοφορία».

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί από Τετάρτη, ειδικά στα κεντροδυτικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το χιόνι θα προκαλέσει την πτώση της θερμοκρασίας και οι ειδικοί αναμένουν να σημειωθεί παγετός από Τετάρτη. Ο υδράργυρος αναμένεται να βουτήξει στους -10 βαθμούς κελσίου, ιδίως στο Σεντ Βαλ ντε Λουάρ, το Μπερί.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε 22 διαμερίσματα, εκ των οποίων σε 8 στο Ιλ ντε Φρανς, το Νορ και τη Ρον, κηρύχθηκε σήμερα «συναγερμός για δριμύ ψύχος» αναφορικά με την προστασία των αστέγων, έγινε γνωστό από το υπουργείο Συνοχής των Εδαφών.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σφοδρός χιονιάς στην Ισπανία - «Πορτοκαλί» συναγερμός για ψυχρή εισβολή στη Γαλλία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3466034585095322058
Σχόλια
item