Γιάννενα: Άναψε «πράσινο» για τις ατομικές συμβάσεις Γιάννενα: Άναψε «πράσινο» για τις ατομικές συμβάσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Άναψε «πράσινο» για τις ατομικές συμβάσεις

Γιάννενα: Άναψε «πράσινο» για τις ατομικές συμβάσεις

Απρόσκοπτα θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών καθαρισμού και σίτισης από τους εργαζόμενους που προσέλαβε απευθείας με ατομικές συμβάσεις η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, επιλέγοντας να βάλει τέλος στη διαδικασία των εργολαβικών συμβάσεων.

Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, στο οποίο είχε προσφύγει εταιρία καθαριότητας, αν και δε συνεργαζόταν με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που είχε κάνει αποδεκτή στις 13 Δεκεμβρίου 2017 την αίτηση ασφαλιστικών αμέτρων της εταιρίας, έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης της απόφασης, γεγονός που επιτρέπει στους 180 εργαζόμενους να αρχίσουν να βλέπουν το χρώμα του χρήματος, αλλά και να συνεχιστεί η διαδικασία της υπογραφής τω συμβάσεων με τους 19 εργαζόμενους, για τους οποίους η διαδικασία είχε «παγώσει».

Στο αιτιολογικό της ανάκλησης της απόφασης επισημαίνεται πως στην απόφαση της 13ηςΔεκεμβρίου δεν είχε σταθμιστεί η έναρξη παροχής των σχετικών υπηρεσιών, παρά μόνο ότι είχαν ήδη υπογραφεί οι 180 συμβάσεις, «γεγονός το οποίο συνιστά νέο και κρίσιμο στοιχείο, αναγόμενο στην απόλυτη αναγκαιότητα καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων του, ήτοι στην προστασία της δημόσιας υγείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Το δικαστήριο παραπέμπει, επιπρόσθετα, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος του οποίου έχει απορρίψει το αίτημα του Συμβουλίου της Επικρατείας –σε συναφή υπόθεση- για ταχεία διαδικασία εκδίκασης των προδικαστικών ερωτημάτων, επισημαίνοντας ότι πιθανολογείται πως, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, θα έχει λήξει και η χρονική διάρκεια των επίμαχων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.
Επίσης, το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων επιτρέπει την υπογραφή των υπολοίπων 19 συμβάσεων.
Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους 180 εργαζόμενους, οι οποίοι, λόγω αυτής της προσφυγής, παρείχαν υπηρεσίες, χωρίς να τους έχει καταβληθεί μισθός, κάτι που θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα. 
Ήδη ο Επίτροπος υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμής και χθες ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έδωσε την εντολή για πιστωθεί το σχετικό ποσό στον λογαριασμό του νοσοκομείου, ώστε αρχικά να γίνει η καταβολή της μισθοδοσίας για τον πρώτο μήνα και σταδιακά από τα μέσα του επόμενου μήνα να εξομαλυνθεί η ροή.
«Στόχος μας είναι να χτίσουμε την υπηρεσία της καθαριότητας σε νέες βάσεις. Η εκκρεμότητα που υπήρχε, δημιουργούσε κάποια προβλήματα. Με την πρόσληψη και του υπόλοιπου προσωπικού, θα λυθούν και τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Είμαστε σε μια μεταβατική κατάσταση, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί και η προμήθεια του εξοπλισμού, που σήμερα νοικιάζουμε», ανέφερε ο Βασίλης Τσίκαρης, μιλώντας στον Η.Α.
Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στάθηκε και στις μόλις τρεις ενστάσεις έγιναν δεκτές από τον ΑΣΕΠ, λέγοντας στο ότι ο μικρός αριθμός σε σχέση με το πλήθος των αιτήσεων, αποτελεί απόδειξη του ότι η Επιτροπή έκανε σωστά τη δουλειά της. 
ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ
Χωρίς αλλαγές σε σχέση με την απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία μεταφοράς των πρώτων κλινικών στη νέα πτέρυγα.
Ήδη ο εξοπλισμός είναι στη θέση του και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων. «Θα προχωρήσουμε άμεσα στη μεταφορά της Οφθαλμολογικής κλινικής και παράλληλα γίνεται η καταγραφή για τις ανάγκες που θα προκύψουν για επιπλέον προσωπικό στην πλήρη ανάπτυξη του Δ’ κτιρίου», ανέφερε ο κ. Τσίκαρης.
Ένα θέμα που θα αξιολογηθεί το επόμενο διάστημα, είναι και ο αριθμός των χειρουργείων που θα λειτουργούν, καθώς με την προσθήκη των νέων χειρουργικών αιθουσών η δυναμικότητα του νοσοκομείου θα ξεπερνά τις πραγματικές ανάγκες, ενώ στην παρούσα φάση δε θα υπάρχει και το προσωπικό για τη λειτουργία παλαιών και νέων χειρουργείων στο σύνολό τους. 
«Θα βρούμε μια ενδιάμεση λύση, πιθανότατα. Θα χρησιμοποιήσουμε πλήρως τις νέες και θα διατηρήσουμε κάποιες από τις παλιές χειρουργικές αίθουσες. Δεν μπορούμε να τις κρατήσουμε όλες, γιατί ούτε τις έχει ανάγκη το νοσοκομείο, ούτε μπορούμε να τις καλύψουμε», σημείωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Αναφερόμενος στις ενστάσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, τόνισε πως δεν είχαν πραγματική βάση και τις χαρακτήρισε συντεχνιακές.

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Άναψε «πράσινο» για τις ατομικές συμβάσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7265933012278850335
Σχόλια
item