Γιάννενα: Ένα μήνα χωρίς… δάσκαλο το Δημοτικό στο Κουκλέσι! Γιάννενα: Ένα μήνα χωρίς… δάσκαλο το Δημοτικό στο Κουκλέσι! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένα μήνα χωρίς… δάσκαλο το Δημοτικό στο Κουκλέσι!

Γιάννενα: Ένα μήνα χωρίς… δάσκαλο το Δημοτικό στο Κουκλέσι!

Mετά το Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου, οι τρεις μαθητές του οποίου έμειναν επί αρκετούς μήνες χωρίς δάσκαλο, άλλα τέσσερα παιδιά σε χωριό της περιοχής μας έχουν έναν ολόκληρο μήνα να πατήσουν πόδι σε σχολική αίθουσα, αφού εκπαιδευτικός δεν υπάρχει για να κάνουν μάθημα! 

Η αδυναμία των αρμόδιων φορέων να διορίσουν αναπληρωτή και στο συγκεκριμένο σχολείο είναι παροιμιώδης και συμβάλει κι αυτή με τη σειρά της στο να ερημώνουν χωριά της περιοχής μας που θα μπορούσαν να κρατήσουν λίγες νέες οικογένειες αν υπήρχαν και λειτουργούσαν σ’ αυτά οι στοιχειώδεις έστω υποδομές.


Πήρε άδεια η δασκάλα
Ο λόγος για το Δημοτικό Σχολείο Κουκλεσίου, χωριού που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση απ’ τα Γιάννενα, η δασκάλα του οποίου πήρε νόμιμη άδεια πριν τέσσερις εβδομάδες και αποχώρησε από τη θέση της. Από τότε οι τέσσερις μαθητές του μένουν χωρίς μαθήματα εξ αιτίας της αδυναμίας των αρμόδιων φορέων να αναπληρώσουν την αποχωρήσασα εκπαιδευτικό.


Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, η τοποθέτηση αναπληρωτή δάσκαλου στάθηκε αδύνατη, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρίσκονται εκτός διδακτικής διαδικασίας και το σχολείο να παραμένει κλειστό! 


Ο Δήμος Δωδώνης, μετά τις συζητήσεις που είχε με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απευθύνθηκε εγγράφως στον Υπουργό Παιδείας, γνωστοποιώντας αφενός το πρόβλημα και ζητώντας αφετέρου την παρέμβασή του για τον άμεσο διορισμό αναπληρωτή. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε απάντηση!

Κρατάει οικογένειες
Το Δημοτικό Σχολείο Κουκλεσίου είναι από τα ελάχιστα που παραμένουν σε λειτουργία στον Δήμο Δωδώνης και η ανάγκη στελέχωσής του είναι επιτακτική, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 


Σημειώνεται δε ότι η λειτουργία του κρατά στο χωριό, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, κάποιες οικογένειες νέων ανθρώπων. Ένα πιθανό κλείσιμο του σχολείου λοιπόν, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή, καθώς και αυτές θα αναγκαστούν να μετακομίσουν στο αστικό κέντρο. 

Ο Δήμος Δωδώνης απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση προς όλους τους αρμόδιους να δείξει την ανάλογη ευαισθησία και να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη του κενού. 


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα μήνα χωρίς… δάσκαλο το Δημοτικό στο Κουκλέσι!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 266414964710298846
Σχόλια
item