Γιάννενα: Ψηλά στην ατζέντα το παραλίμνιο μέτωπο Γιάννενα: Ψηλά στην ατζέντα το παραλίμνιο μέτωπο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ψηλά στην ατζέντα το παραλίμνιο μέτωπο

Γιάννενα: Ψηλά στην ατζέντα το παραλίμνιο μέτωπο
Μόνο αδιάφοροι δεν είναι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων για την κατάσταση που επικρατεί στο παραλίμνιο μέτωπο της πόλης, μπροστά σε ενδεχόμενες και αναγκαίες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα και τη δυνατότητα για τον καθένα να απολαύσει αυτή τη μοναδική περιοχή.
Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε το 2ο Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού από το Δήμο Ιωαννιτών, στο οποίο παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα του 1ου Εργαστηρίου, που περιελάμβανε τις απόψεις των πολιτών σχετικά με το παραλίμνιο μέτωπο.
Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, όπως εντυπωσιακή ήταν και η απογοήτευση των συμμετεχόντων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο παραλίμνιο μέτωπο.
Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Βασίλης Φλούδας, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα του 1ου Εργαστηρίου, κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα του παραλίμνιου μετώπου και στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες ζητούν παρεμβάσεις για πεζούς και ποδηλάτες.
«Θεωρούμε, ότι υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε μία σημαντική συμμετοχική διαδικασία, συνθέτοντας προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που οι ίδιοι οι πολίτες διαπιστώνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ των συμπερασμάτων που προέκυψαν από το 1ο Εργαστήριο αξίζει να σταθεί κάποιος στο γεγονός ότι εννέα στους δέκα πολίτες έχουν στους βασικούς τους προορισμούς το παραλίμνιο μέτωπο της πόλης.
Παράλληλα όμως το 60% αυτών έχουν ξεκάθαρα αρνητική άποψη από την εικόνα του και το 40% εκφράζει μερική ικανοποίηση. 
Επίσης, το 50% απάντησε ότι δεν αισθάνεται ασφάλεια, κατά την πιθανή μετακίνησή του κατά μήκος του παραλίμνιου μετώπου τις νυχτερινές ώρες, ενώ αναφορικά με τις παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή σχεδόν κανείς δεν εκφράζει την ικανοποίησή του. 
Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών και θα ληφθούν υπόψιν στο σχεδιασμό και την εκπόνηση του master plan για την ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου που εκπονεί ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του σχεδίου για την «αστική ανθεκτικότητα».
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ψηλά στην ατζέντα το παραλίμνιο μέτωπο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8566920878366906934
Σχόλια
item