Με τιμές ήρωα η ταφή του ρώσου πιλότου

Με τιμές ήρωα η ταφή του ρώσου πιλότου

Η σορός του ρώσου πιλότου Ρομάν Φιλίποφ που σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε καταρρίφθηκε σε έδαφος που ελέγχουν ισλαμιστές αντάρτες, επέστρεψε στην Ρωσία, όπως μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία 

 Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι η σορός του πιλότου έγινε δυνατόν να επιστρέψει με την βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε λεπτομέρειες. 

 Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε ότι η σορός έγινε δυνατόν να επιστρέψει στην Ρωσία χάρη στην συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της ρωσικής στρατιωτικής κατασκοπείας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 


 Στον Ρώσο πιλότο θα απονεμηθεί μετά θάνατον η διάκριση του Ήρωα της Ρωσίας. Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. 

 Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο τραγικό τέλος ρώσου πιλότου του μαχητικού Su-25, επισημαίνοντας ότι έως την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να κρατήσει το αεροσκάφος στον αέρα, ενημέρωσε την διοίκηση ότι χτυπήθηκε από πύραυλο, ενώ στην συνέχεια εγκατέλειψε το αεροσκάφος και ανατινάχθηκε στο έδαφος με μια χειροβομβίδα ώστε να μην πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι τις τελευταίες στιγμές έδωσε μια άνιση μάχη με τους «τρομοκράτες» ανοίγοντας πυρ εναντίον τους ώστε να μην τους επιτρέψει να τον πλησιάσουν. Τραυματίσθηκε όμως βαριά και, όταν είδε ότι ήταν περικυκλωμένος και οι «τρομοκράτες» βρίσκονταν σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, ο ρώσος αξιωματικός ανατινάχθηκε χρησιμοποιώντας μια χειροβομβίδα του. 

 Η κηδεία του Ρώσου πιλότου θα γίνει με στρατιωτικές τιμές στις 8 Φεβρουαρίου στην πόλη Βαρόνεζ. Ο Ρομάν Φιλίποφ αφήνει πίσω σύζυγό και μια τετράχρονη κόρη.
epirusblog.gr
5 of 5
Με τιμές ήρωα η ταφή του ρώσου πιλότου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3730316896317476556
item