Γιάννενα: Κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς Γιάννενα: Κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Γιάννενα: Κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Μορφή… χιονοστιβάδας παίρνουν πανελλαδικά οι αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς. 

Σε τοπικό επίπεδο, την σκυτάλη πήρε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο οποίος κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι απαντάει με νέα επίθεση «στις δυσκολίες και την αγωνία μας για τα συσσωρευμένα χρέη, που δημιουργήθηκαν διαχρονικά από τα δυσβάστακτα χαρατσώματα και τις υπέρογκες φορολογίες»!


Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων λογαριασμών, που προγραμματίζει για την άλλη Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, στην Εφορία Ιωαννίνων (7 - 9 το πρωί).


Όπως μεταξύ άλλων, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση «με το νέο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή, γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μας εκβιάζουν ότι θα βγάλουν την οικογένειά μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500 ευρώ!


»Είναι αδίστακτοι! Ήδη έχουν προχωρήσει σε πάνω από 1.000.000 κατασχέσεις λογαριασμών. 1,7 εκ. φορολογούμενοι έχουν χρέη στην Εφορία πάνω από 500 ευρώ και κινδυνεύουν με κατασχέσεις ενώ 500.000 είναι οι οφειλέτες στον πρώην ΟΑΕΕ. Επίσης ετοιμάζεται το έδαφος για χιλιάδες πλειστηριασμούς. Στην  επόμενη  τριετία συνολικά 130.000 σπίτια θα βγούνε στο σφυρί, μέχρι το 2021!  


»Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς…».


Τα αιτήματα
Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλει ο Εμπορικός Σύλλογος είναι:
- Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
- Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
- Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ, διαγραφή προσαυξήσεων, χαμηλές δόσεις ανάλογες του εισοδήματος για την αποπληρωμή.
- Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
- Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
- Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης.
- Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές…


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 970504412116921990
Σχόλια
item