Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια: Ξεχάστε το ΝΑΤΟ αν δεν εξαλείψετε τους αλυτρωτισμούς [βίντεο] Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια: Ξεχάστε το ΝΑΤΟ αν δεν εξαλείψετε τους αλυτρωτισμούς [βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια: Ξεχάστε το ΝΑΤΟ αν δεν εξαλείψετε τους αλυτρωτισμούς [βίντεο]Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια: Ξεχάστε το ΝΑΤΟ αν δεν εξαλείψετε τους αλυτρωτισμούς [βίντεο]
Σαφές μήνυμα στην ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τους αλυτρωτισμούς, προκειμένου να βρεθεί λύση έστειλε – ανήμερα του συλλαλητηρίου -από το το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα, ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε με αυστηρή γλώσσα τόσο για τις αξιώσεις που εγείρει η Αγκυρα στο Αιγαίο, όσο και για το τσάμικο θέμα που ανακινεί η Αλβανία.
Αν δεν εξαλείψουν αλυτρωτισμό δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ
Σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις. Το όνομά της -ανεξαρτήτως του πόσοι το έχουν αναγνωρίσει και πώς- από πλευράς Διεθνούς Δικαίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου αποπνέει αλυτρωτισμό. 
Δηλαδή, αποπνέει τάσεις που αφορούν αμφισβήτηση συνόρων και δημιουργία εντυπώσεων, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Τούτο σημαίνει, ότι πρώτα θα λυθεί το όνομα και δεύτερον θα υπάρξει πορεία προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε με έμφαση.
Παράλληλα, ο ύπατος πολιτειακός άρχοντας σημείωσε ότι «για να λυθεί, όμως, το όνομα είναι σαφές, ότι η γειτονική μας Χώρα, πρέπει να επιφέρει όλες εκείνες τις μεταβολές στην έννομη τάξη της. Αρχής γενομένης, από του Συντάγματος, ώστε να εκλείψουν όλα τα ίχνη του αλυτρωτισμού. 
Και τα ίχνη αλυτρωτισμού που φέρει το ίδιο της το όνομα, και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να προκύψει εμμέσως ως προς την αμφισβήτηση συνόρων, όπως προς τις ψευδείς εντυπώσεις περί Εθνοτήτων και ψευδείς εντυπώσεις περί γλώσσας».
Για να καταλήξει ως προς το Σκοπιανό: «Ή λοιπόν θα υπάρξουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και οι επέκεινα εγγυήσεις, οι οποίες αφορούν το όνομα, ή εφόσον δεν υπάρξουν αυτές οι κινήσεις δεν υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά τους για την είσοδο τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Δεν είμαστε εμείς που παρεμποδίζουμε αυτή την πορεία. Η ίδια η Χώρα, με την στάση την οποία τηρεί, την παρεμποδίζει. Εμείς δείχνουμε όλη μας την καλή μας θέληση. Αλλά, όπως είπα και πριν, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε και τον Τόπο μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που επισκέφτηκε τόσο τη 1η Στρατιά όσο και το ΑΤΑ στην Λάρισα το απόγευμα της Κυριακής διαπίστωσε το υψηλό φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Παυλόπουλος στο ΑΤΑ μιλώντας στα στελέχη και τους επιτελείς αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ ήταν επικριτικός απέναντι στην Αλβανία η οποία προσπαθεί να θέσει θέμα Τσάμικου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας ότι ο ευρωπαϊκός της δρόμος περνά μέσα από το σεβασμό της συνθήκης της Λαζάνης, και τόνισε με νοήμα ότι «οι γκρίζες ζώνες για τις οποίες κάνει λόγο η Τουρκία είναι επινόηση».
Αναφερόμενος στην Αλβανία αλλά και τις «κορόνες» της που αφορούν το θέμα των Τσάμηδων που προσπαθεί να θέσει τελευταία, ανέβασε τους τόνους.
«Είμαστε αρραγώς ενωμένοι- Λύση για το Κυπριακό»
Μιλώντας στους επιτελείς και στα στελέχη ο ΠτΔ αναφέρθηκε στην σημαντική τους αποστολή. «Είναι μια αποστολή που υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες αποκτά τεράστιες διαστάσεις. Οι Ένοπλες δυνάμεις υπερασπίζονται τα σύνορα την κυριαρχία της χώρας μας. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα αλλά και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ μπαίνει το σύνορο του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου», σημείωσε.
Σε άλλο σημείο της ομιλία αναφέρθηκε και στην κρίση που βιώνει η χώρα τονίζοντας ότι θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι παρά τα δύσκολα. «Η κρίση δεν επηρέασε ούτε το φρόνημά σας, ούτε τις ικανότητές σας. 
Μπορεί κανείς να είναι υπερήφανος δημόσια για εσάς. Η Ελλάδα έχει πλήρη συναίσθηση του ρόλου της σήμερα. Εμείς απαιτούμε την εφαρμογή του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου. 
Δεν διεκδικούμε τίποτε άλλο αλλά δεν παραχωρούμε ούτε κατ’ ελάχιστο κάτι. Αυτή την κρίσιμη ώρα, τώρα που ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά να φύγουμε από αυτή την κρίση θα πρέπει Οι Έλληνες σε ότι αφορά το ρόλο μας στην διεθνή κοινότητα, την Ευρωπαική Ένωση αλλά και την Ιστορία μας είμαστε αρραγώς ενωμένοι. 
Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος γιατί δεν είναι μόνο για εμάς μοιραία, θα είναι για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε », υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
Αναφερόμενος στη λύση του Κυπριακού ο ΠτΔ έκανε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους λύση. «Αρκετά αυτή η σκλαβιά σε αυτό το νησί. Η Λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. 
Η λύση αυτή πρέπει να είναι σύμφωνη με την έννοια της κυριαρχίας κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο, Δεν νοείται κράτος μέλος της Ε.Ε με υπολελυμένη κυριαρχία», ξεκαθάρισε.

Epirusblog Gr
5 of 5
Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια: Ξεχάστε το ΝΑΤΟ αν δεν εξαλείψετε τους αλυτρωτισμούς [βίντεο]
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1912941317206795270
Σχόλια
item