Γιάννενα: «Κύκνειο άσμα» για μια ακόμη Ηπειρωτική βιομηχανία

Γιάννενα: «Κύκνειο άσμα» για μια ακόμη Ηπειρωτική βιομηχανία

Το «Κύκνειο άσμα», μιας ακόμη βιομηχανίας της Ηπείρου,  της Μεταλλοβιομηχανίας «SPIDER» της οικογένειας Πέτσιου, σηματοδοτεί ο πλειστηριασμός της ακίνητης περιουσίας της, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Φεβρουαρίου. 

Πρόκειται για μια βιομηχανία, που για 35 περίπου χρόνια, πρόσφερε στην τοπική οικονομία, απασχολούσε εκατοντάδες εργαζόμενους και θεωρούνταν προνομιακή επιχείρηση για απασχόληση. 


Η οικονομική κρίση και κυρίως η σφιχτή πολιτική των τραπεζών, σε συνάρτηση με τις μεγάλες οφειλές δήμων, ήταν αυτή που οδήγησε σταδιακά τη μεταλλοβιομηχανία σε καθοδική πορεία. 

Το τελειωτικό «χτύπημα» επήλθε με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, που διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις καταβολής των μισθών τους, προχώρησαν σε μακροχρόνια επίσχεση εργασίας, που στην πράξη οδήγησε σε «λουκέτο» τη μεταλλοβιομηχανία,  καθώς εδώ και τρία περίπου χρόνια έχει σταματήσει την παραγωγική διαδικασία κι αυτό παρά το γεγονός ότι είχε ανεκτέλεστες παραγγελίες. 


Οι προσπάθειες του τελευταίου Προέδρου της Μεταλλοβιομηχανίας Κώστα Πέτσιου να βρει λύση με τις τράπεζες, ή ακόμη και για εξεύρεση επενδυτή δεν ευοδώθηκαν. 


Οι πλειστηριασμοί που έγιναν μέχρι τώρα  δεν έχουν αποδώσει αποτελέσματα, ωστόσο ο επικείμενος της 14ης Φεβρουαρίου που αφορά οικόπεδα, κτίρια, αλλά και μια πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, μετά και τη σημαντική μείωση του τιμήματος, είναι πολύ πιθανό να φέρει νέους ιδιοκτήτες. 

Για τη διενέργεια του πλειστηριασμού, έδωσε ειδική άδεια ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ιωαννίνων ο οποίος έχει κηρύξει αποχή μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου, μετά από αίτημα των Εργαζομένων στην επιχείρηση, που είναι και οι επισπεύδοντες! 


Ακόμη βέβαια κι αν οι πλειστηριασμοί έχουν θετική κατάληξη, το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιο θα είναι τελικά το όφελος των εργαζομένων. Ναι μεν μπορεί να εισπράξουν ένα μέρος του τιμήματος, πλην όμως το βασικό ζητούμενο τη συγκεκριμένη περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της δυσθεώρητης ανεργίας, είναι η εξεύρεση θέσεων εργασίας, οι οποίες δεν υπάρχουν ούτε ακόμη και με μισθούς των 400 ευρώ! 


Το μέλλον της μεταλλοβιομηχανίας, ακόμη και αν βρεθεί αγοραστής, δεν είναι βέβαιο ότι θα συνδεθεί με την επαναλειτουργία της στα Γιάννενα, καθώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να «ξηλωθεί» ο εξοπλισμός της και να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή, με καλύτερο επενδυτικό κλίμα… Κι αυτό πλέον είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί και ούτε πολύ περισσότερο να σταματήσει αν προκύψει τέτοιου είδους ενδιαφέρ
ον.

proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Κύκνειο άσμα» για μια ακόμη Ηπειρωτική βιομηχανία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8025130301733210099
item