Ερχεται «Λευκός Τειρεσίας» για ιδιώτες και επιχειρήσεις Ερχεται «Λευκός Τειρεσίας» για ιδιώτες και επιχειρήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ερχεται «Λευκός Τειρεσίας» για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Ερχεται «Λευκός Τειρεσίας» για ιδιώτες και επιχειρήσεις
Το προφίλ ιδιωτών και επιχειρήσεων με βάση τις οφειλές τους  θα σκιαγραφεί φορέας δανειοληπτικής ικανότητας, που θα λειτουργεί ως ένα είδος «Λευκού Τειρεσία» και τον οποίο προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Η σύσταση της νέας ανεξάρτητης αρχής, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, προβλέπεται σε κείμενο νομοσχεδίου που έχει λάβει την έγκριση των θεσμών και αναμένονται οι πιθανές παρατηρήσεις των τραπεζών.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης θα «χτίζει» το προφίλ του κάθε ιδιώτη και της κάθε επιχείρησης βάσει των οφειλών, της συμπεριφοράς σε ό,τι αφορά αποπληρωμές παλαιών και τρεχουσών οφειλών και θα μπορεί να αξιοποιείται σε μια επικείμενη σύμβαση είτε αυτή αφορά δάνειο είτε τη συνεργασία με κάποιον προμηθευτή.
Στη νέα αρχή, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσιάζει η Καθημερινή θα μπορεί να διορίζεται και ως εμπειρογνώμονες για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.
Στόχος είναι να αποτελέσει ένα είδος  «λευκού Τειρεσία» και οι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους να τυγχάνουν πιθανώς ευνοϊκότερους όρους στις μελλοντικές συμβάσεις των δανείων.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ερχεται «Λευκός Τειρεσίας» για ιδιώτες και επιχειρήσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5200021318347856173
Σχόλια
item