Γιάννενα: Με ημερομηνία λήξης η γέφυρα μπέλλεϋ Γιάννενα: Με ημερομηνία λήξης η γέφυρα μπέλλεϋ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με ημερομηνία λήξης η γέφυρα μπέλλεϋ

Γιάννενα: Με ημερομηνία λήξης η γέφυρα μπέλλεϋ

Μία μελέτη και δύο έργα δρομολογούνται άμεσα από την περιφέρεια Ηπείρου για την αποκατάσταση βλαβών που υπέστησαν γέφυρες στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.


Η μελέτη, είναι προϋπολογισμού 44.550,72 ευρώ και αφορά τρεις γέφυρες που βρίσκονται, πλησίον του οικισμού Δ.Ε. Πραμάντων, στη θέση «Παναγιά» Μετσόβου και στη συνδετήρια οδό Ελεούσας - Κρύας.

Τα έργα αφορούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών στην γέφυρα Σπηλιωτοπούλου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (προϋπολογισμού 40.000 ευρώ), για τις οποίες ανάδοχος αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Συγκούνας, και την αποκατάσταση της γέφυρας μπέλλεϋ στο Λίθινο Ζίτσας, με προϋπολογισμό 61.000 ευρώ. 
Η αποκατάσταση θα γίνει σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΙΓΜΕ, δηλαδή επέκταση της σημερινής γέφυρας κατά έξι μέτρα και σε πρώτη φάση - σύμφωνα με την πρότασή του- θα επιτρέπεται η χρήση της για πεζούς και ελαφρά οχήματα. 
Σε δεύτερο στάδιο, η περιφέρεια εξετάζει ήδη τη δυνατότητα κατασκευής νέα σύγχρονης γέφυρας σε νοτιότερο σημείο του ποταμού Καλαμά, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα οχήματα. 
ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση της συντήρησης- βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τον οικισμό Κούνιες με την 16η επαρχιακή οδό (Καλλονή –Ράμια) της Π.Ε. Άρτας (προϋπολογισμού 250.000 ευρώ), τη δημοπράτηση των εργασιών κατασκευής τάφρου στη θέση Ελάτη της 24ης επαρχιακής οδού Άρτας (35.000 ευρώ), και την εκτέλεση έργου για τη διαμόρφωση του οδοστρώματος (φρεζάρισμα) σε επικίνδυνες στροφές στην επαρχιακή οδό από Γέφυρα Πλάκας έως Καλέντζι και από Ελληνικό έως Κουτσελιό λόγω ολισθηρότητας και παγετού (15.000 ευρώ).
Επίσης, αναδείχθηκαν ανάδοχοι η Ελιγμός Α.Ε. για την αποκατάσταση οδού Πλαταριά- Φασκομηλιά Θεσπρωτίας (45.000 ευρώ), η Πορφύρης Κατασκευαστική-Ενεργειακή & Σια Ε.Ε. για τη διαγράμμιση- σήμανση εθνικής οδού 19 τμήματος Παραμυθιά- Γλυκή (60.000 ευρώ) και η Γεωτεχνική Μηχανική ΙΚΕ για την αποκατάσταση 41 Γ επαρχιακής οδού από 43ο χλµ. παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων - Τρικάλων έως οροπέδιο Πολιτσών Χρυσοβίτσας (40.000 ευρώ). 
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ
Τη συνδρομή της για μια ακόμη φορά στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των αντλιοστασίων ΤΟΕΒ της Ηπείρου, ενόψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου, παρέχει η περιφέρεια Ηπείρου. 
Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, καλύπτεται η προμήθεια ανταλλακτικών και ηλεκτρολογικού υλικού για το αντλιοστάσιο Γλυκής του ΤΟΕΒ Αχέροντα- Γλυκής (23.808 ευρώ) και για το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Λάμαρης (24.452 ευρώ).
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Με ημερομηνία λήξης η γέφυρα μπέλλεϋ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7245400832322472463
Σχόλια
item