Γιάννενα: Ερώτηση για την εσπευσμένη λειτουργία της νέας πτέρυγας Γιάννενα: Ερώτηση για την εσπευσμένη λειτουργία της νέας πτέρυγας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ερώτηση για την εσπευσμένη λειτουργία της νέας πτέρυγας

Γιάννενα: Ερώτηση για την εσπευσμένη λειτουργία της νέας πτέρυγας


Στην εσπευσμένη μετακίνηση και επέκταση κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στη νέα πτέρυγα που ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν αντιδράσεις από τους Διευθυντές της Ορθοπεδικής και της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, του Χειρουργικού Τομέα, τους εργαζόμενους ιατρούς και το προσωπικό, αφού οι δρομολογούμενες αλλαγές που γίνονται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου δε γίνονται βάσει συγκεκριμένου οργανογράμματος, αλλά ύστερα από εισήγηση δύο εξωθεσμικών επιτροπών που όρισε η Διοίκηση παρακάμπτοντας τα θεσμικά όργανα. 


Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιοι είναι οι λόγοι για αυτές τις εσπευσμένες μετακινήσεις χωρίς την ολοκλήρωση του οργανογράμματος και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών οργάνων και χωρίς να διατηρηθεί η κατανομή των κλινών μεταξύ τομέων όπως είχε οριστεί από τον ισχύοντα οργανισμό για την παλιά πτέρυγα. 

Επίσης, εάν έχει ληφθεί υπόψη από τη διοίκηση του Νοσοκομείου πως η μεταφορά της καρδιοχειρουργικής κλινικής σε όροφο πάνω από τη ΜΕΘ και η χρήση ανελκυστήρα γενικής χρήσης αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας των ασθενών.

epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ερώτηση για την εσπευσμένη λειτουργία της νέας πτέρυγας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8096215014316097167
Σχόλια
item