Θεσπρωτία: Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσπρωτία: Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Πάνθεον" το Επιμελητήριο Ηγουμενίτσας την Κυριακή το πρωί έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία του εμπορικού κόσμου αλλά και όλων των παραγωγικών δυνάμεων του νόμου καθώς και της πολιτικής ηγεσίας !!! 

Την κοπή της πίτας πραγματοποίησε ο θεολόγος, Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ι.Μ Γερομερίου Μεθόδιος . 


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρέλαβαν τιμητική διάκριση και μία χειροποίητη αναμνηστική πλακέτα, με το Λογότυπο του Επιμελητηρίου, που αποτελεί αντίγραφο αρχαίου νομίσματος, του «Κοινού των Θεσπρωτών»: 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η Περιφέρεια Ηπείρου, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακά γνωστό πεδίο δράσης της, ανέπτυξε πολύ ισχυρές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη, την προβολή και προώθηση της Εξωστρέφειας των Προϊόντων και Υπηρεσιών της Ηπείρου. 

Πρωτοβουλίες, όπως συμμετοχή με περίπτερό της σε Διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων και Τουρισμού, την διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων αλλά και γευσιγνωστικών εκδηλώσεων, στις οποίες αγκάλιασε, όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς, που επιθυμούσαν να συμμετέχουν και να προβάλλουν το προϊόν τους.

Και για αυτές τις δράσεις, που αποτέλεσαν για την Θεσπρωτία, μια εξαιρετική ευκαιρία, επαναπροσέγγισης αγορών πολλών χωρών, που το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας είχε ήδη επισκεφθεί και αξιοποιήσει, η Διοίκησή του, αποφάσισε να τιμήσει την Περιφέρεια Ηπείρου αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο έργο που επιτελεί προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, διαθέτοντας στο δυναμικό του, Είκοσι επτά (27) Μονάδες Παραγωγής, Έναν (1) Ιχθυογεννητικό Σταθμό, Έναν (1) Σταθμό Προ-πάχυνσης, και Τέσσερα (4) Συσκευαστήρια Ψαριών, συγκεντρώνει στην περιοχή μας, μία από τις τρείς μεγαλύτερες παραγωγές πανελλαδικά, με άνω των 12 χιλιάδων τόνων παραγωγής και με Εξαγωγές που υπερβαίνουν το 90% αυτής, αποφέροντας στα μέλη μας, έσοδα άνω των 60 εκ. ευρώ ετησίως. 

Σε πρόσφατη μελέτη του ΣΕΒΕ, η Ήπειρος εμφανίζεται να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών σε ψάρια στην Ελλάδα, με την Θεσπρωτία να καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση. 

Ο Κλάδος, απασχολεί άμεσα πάνω από 400 μόνιμους εργαζόμενους, πλήρους απασχόλησης και με συλλογικές συμβάσεις που ξεκινούν από τα 751 ευρώ, και άλλα τόσα άτομα σε εποχικό προσωπικό. 

Επίσης, στηρίζει δυναμικά και τακτικά τις δομές Πρόνοιας του Νομού μας. 

Για αυτά τα στοιχεία, και αυτή την ουσιαστική, και θετικότατη παρέμβαση στην Κοινωνία και Οικονομία της Θεσπρωτίας, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, αποφάσισε να τιμήσει τον Κλάδο τους, βραβεύοντας το Συλλογικό τους όργανο, για την δυναμική, αναπτυξιακή πορεία που οραματίζεται και πραγματώνει για τα μέλη του. 

Ακολούθησε η βράβευση δύο επιχειρηματιών, μελών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που παράλληλα με το βιοποριστικό τους επάγγελμα, ανέπτυξαν καινοτόμες μεθόδους και εργαλεία, με διεθνώς κατοχυρωμένες πατέντες, και που, παρότι ευρίσκονται στο στάδιο διερεύνησης, για την εγκατάσταση και λειτουργία της παραγωγικής τους διαδικασίας, δημιουργούν, υψηλές προσδοκίες για ανάπτυξη και ευημερία. 

Καθώς η γένεση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών, είναι η αναγκαία συνθήκη που οδηγεί σε μικρά ή μεγάλα, αλλά σε κάθε περίπτωση αναπτυξιακά βήματα, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας αποφάσισε να βραβεύσει αυτούς τους επιχειρηματίες για το ελπιδοφόρο μήνυμα που φέρνουν στην Θεσπρωτία. 

ΔΟΝΑΤΟΣ ΝΤΙΝΗΣ
Ο κος Δονάτος Ντίνης του Αναστασίου, είναι ένας νέος επιστήμονας και επαγγελματίας που λειτουργεί από το 2015 την επιχείρηση, FASMA ENERGY SERVICES Ενεργειακών Μελετών και Κατασκευής Κτιρίων στην Ηγουμενίτσα. 

Σε συνεργασία με τον συντοπίτη μας Αναστάσιο Αθανασίου του Παναγιώτη, αξιοποιώντας την κατάρτιση τους και αφιερώνοντας χρόνο και πόρους, τόλμησαν να επιχειρήσουν καινοτόμα, αναπτύσσοντας διάφορες εφαρμογές πράσινης καινοτομίας, με την πλέον γνωστή και ήδη βραβευμένη στον Διεθνή Διαγωνισμό Climate Launchpad, τεχνολογία αφαλάτωσης CRYOTAP, ενός καινοτόμου συστήματος παραγωγής πόσιμου νερού από την θάλασσα, με οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ
 
Ο κος Σπυρίδων Γεωργούλας του Σωκράτη, είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα επιχειρηματία, που ενώ δραστηριοποιείται στον τομέα των χωματουργικών και κατασκευαστικών εργασιών από το 1984, το ανήσυχο πνεύμα του, και η διάθεση για δημιουργία, τον ώθησε στην εφεύρεση ενός χρήσιμου εξοπλισμού καθημερινής οικιακής χρήσης, και συγκεκριμένα ενός μεταλλικού προσαρτώμενου εξοπλισμού στην εξώθυρα, για την ασφάλιση αλλά και αντίσταση εισόδου του αέρα στο εσωτερικό των χώρων.

 
 
thespro.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1480846928123399086
Σχόλια
item