Γιάννενα: Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για θέματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων Γιάννενα: Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για θέματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για θέματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων

Γιάννενα: Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για θέματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων
Έπιασε τόπο η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τα δελτία αστικού μειωμένων εισιτηρίων των σπουδαστών του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων. 
Ακόμη στην επιφάνεια ήρθαν ξανά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων με τα εργαστήρια ή και τα βιβλία που δεν υπάρχουν, αναγκάζοντας έτσι τους σπουδαστές να χρεώνονται για φωτοτυπίες που έπρεπε να τις προσφέρει το Κράτος. 
- Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για την παρέμβαση σε σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, αναφέρει τα εξής:
"Παρέμβαση έκανε σήμερα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στο Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα δελτία μετακίνησης των σπουδαστών του Δημοσίου ΙΕΚ.
Συγκεκριμένα οι σπουδαστές ενώ είχαν δελτία μειωμένου εισιτηρίου, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει διαθέσει το αντίστοιχο κονδύλι για να καλύψει την τιμή, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές που έκαναν χρήση των δελτίων να βρεθούν με πρόστιμα από τους ελεγκτές.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων χορηγώντας δελτία χωρίς την ύπαρξη του αντίστοιχου κονδυλίου, προσπαθούσε να συγκαλύψει  την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που βάζει ακόμα ένα εμπόδιο στις σπουδές των παιδιών της Εργατικής Τάξης για την μετακίνησή τους.
Μετά την παρέμβαση των σπουδαστών και της διοίκησης του ΕΚΙ, το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων δεσμεύθηκε να διαγράψει τα πρόστιμα των σπουδαστών και να αποδέχεται τα δελτία μειωμένου εισιτηρίου.
Το Εργατικό Κέντρο παραμένει στο πλάι των σπουδαστών, στον αγώνα τους για αύξηση της χρηματοδότησης για τα Δημόσια ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σπουδαστών - μετακίνηση, αναλώσιμα, βιβλία, εργαστήρια."
vimanews.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για θέματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2152754951432993402
Σχόλια
item