Γιάννενα: «Μύλος» με τα κλειστά γυμναστήρια Γιάννενα: «Μύλος» με τα κλειστά γυμναστήρια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Μύλος» με τα κλειστά γυμναστήρια

Γιάννενα: «Μύλος» με τα κλειστά γυμναστήρια

«Δυο γαϊδάρων άχυρα» εμφανίζεται ανίκανη να χωρίσει η Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, οδηγώντας σε τριβές τα αθλητικά σωματεία και δημιουργώντας υπόνοιες ακόμη και για αντιμετώπισή τους με βάση πολιτικά κριτήρια.

Αν και εδώ και λίγους μήνες η πόλη διαθέτει ένα δεύτερο κλειστό γυμναστήριο, αντί να ελαχιστοποιηθεί η μόνιμη και προφανώς δικαιολογημένη γκρίνια των σωματείων των αθλημάτων σάλας για την ένδεια αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, οι διαμαρτυρίες αυξάνονται και οι φωνές δυσαρέσκειας οξύνονται.

Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός πως η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ δε θέλησε να συμμετέχει στη διαχείριση του νέου κλειστού, στην αποκαλούμενη αίθουσα βαρέων αθλημάτων στο ΠΕΑΚΙ, μαζί με τον δήμο Ιωαννιτών και την περιφέρεια Ηπείρου, ώστε στην ουσία να υπάρχει καταμερισμός ωρών και δραστηριοτήτων στα δύο γυμναστήρια της πόλης. 


Έστω και άτυπα, όμως, αυτό συμφωνήθηκε να γίνει, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος παραχώρησε το νέο κλειστό στα σωματεία μπάσκετ της πόλης, με την υποχρέωση να απελευθερώσουν το κλειστό της Λιμνοπούλας. Αν και αρχικά όλοι συμφώνησαν, παρουσία και του προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε.

Τα σωματεία μπάσκετ άρχισαν να κάνουν προπονήσεις και να δίνουν αγώνες στο νέο κλειστό, αλλά διατήρησαν και τις ώρες τους στο γυμναστήριο της Λιμνοπούλας. 


Το γεγονός αυτό οδήγησε σε έντονες διαμαρτυρίες των σωματείων που αναπτύσσουν το άθλημα του βόλεϊ, καθώς θεωρούν πως υπάρχει μια καταφανής αθέτηση της συμφωνίας και κατάφωρη αδικία σε βάρος τους, αλλά και τα σωματεία του χάντμπολ, που έχουν αποκλειστεί παντελώς από τα δύο κλειστά της πόλης και αναγκάζονται να κάνουν προπονήσεις σε γυμναστήρια που δεν έχουν καν την κατάλληλη διαγράμμιση, ενώ τα μικρότερα τμήματα έφτασαν να δίνουν αγώνες σε κλειστό γυμναστήριο της Παραμυθιάς!

Το θέμα έφτασε χθες μέχρι την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, όταν, μετά από ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Μάκη Χατζηεφραιμίδη για τη διένεξη του Σπάρτακου με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για την αίθουσα άρσης βαρών στη Λιμνοπούλα, πήρε… πάσα ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, ο οποίος και με την ιδιότητα του προπονητή χάντμπολ, ζήτησε εξηγήσεις από τον περιφερειάρχη. 


Αυτό που προκάλεσε αίσθηση, ήταν η αναφορά του σε «πολιτική δίωξη του αθλήματος του χάντμπολ», υπονοώντας πως, λόγω της δικής του ενασχόλησης, η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αρνείται στα σωματεία να τους δώσει προπονητικές ώρες, τη στιγμή που βρίσκει ώρες για το κοινό, αλλά και για τη διεξαγωγή αγώνων του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Εμφανώς απορημένος για την τροπή των πραγμάτων εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης, που ξεκαθάρισε πως υπήρξε συμφωνία για να πάει το μπάσκετ στο νέο κλειστό και να μείνει στα υπόλοιπα αθλήματα το γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, δεσμευόμενος πως θα επανέλθει για το ζήτημα προς τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. «Είναι απλά πράγματα να τα λύσουμε», περιορίστηκε να πει, απάντηση, όμως, που δεν ικανοποίησε τον κ. Καραμπίνα.


Το πώς φτάσαμε στην κατάσταση τα μισά αθλητικά σωματεία της πόλης να είναι στα… κάγκελα, τη στιγμή που υπάρχουν πλέον δύο γυμναστήρια, είναι κάτι που προφανώς και χρήζει εξήγησης από όσους έχουν τη διαχείριση των δύο αθλητικών χώρων. 


Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα στο γιατί δε μειώνει έστω τις προπονητικές ώρες των σωματείων μπάσκετ στη Λιμνοπούλα, από τη στιγμή που γνωρίζει ότι έχουν τη δυνατότητα χρήσης του νέου κλειστού, αλλά λειτουργεί σε βάρος των σωματείων βόλεϊ και χάντμπολ. 

Επίσης, όμως, ερωτήματα προκύπτουν και για τη διαχείριση του νέου κλειστού, καθώς είναι άγνωστο ποιος κάνει κουμάντο. Ποιος δηλαδή ορίζει αγώνες, ποιος μοιράζει τις προπονητικές ώρες και ποιος επιτρέπει δίνει το πράσινο φως ακόμη και για φιλικά τουρνουά, την ίδια στιγμή που σωματεία που διεκδικούν πανελλήνιους τίτλους και άνοδο σε μεγαλύτερες κατηγορίες, κάνουν προπονήσεις σε ακατάλληλους χώρους. 

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Μύλος» με τα κλειστά γυμναστήρια
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3118165259175685169
Σχόλια
item