Αυτή είναι η ηλικία που οι γυναίκες νιώθουν την αυτοπεποίθησή τους να εκτοξεύεται

 Αυτή είναι η ηλικία που οι γυναίκες νιώθουν την αυτοπεποίθησή τους να εκτοξεύεται

Όσο η γη γυρίζει και ο ήλιος ανατέλλει και η κοινωνία απαιτεί από τις γυναίκες να είναι τέλειες, ο γυναικείος πληθυσμός θα νιώθει ανεπαρκής.

Διότι και να θέλεις να νιώσεις όμορφα με το σώμα σου κοινωνικά στερεότυπα όπως τα πρότυπα ομορφιάς και οι ιδανικές αναλογίες δεν σε αφήνουν να «αγιάσεις».

H μία θέλει να χάσει βάρος, η άλλη να πάρει, κάποια εύχεται να είχε μικρότερους γλουτούς και κάποια άλλη μεγαλύτερους, μερικές επιθυμούν πιο μεγάλα χείλη.

Όλες ξέρουμε (κι έχουμε νιώσει) ότι οι ανασφάλειες για το σώμα και την εμφάνισή εκτοξεύονται στην εφηβεία, τότε που θέλεις να είσαι οποιαδήποτε άλλη εκτός από εσένα (εν ολίγοις δεν σου αρέσει τίποτα πάνω σου). Η αναθεματισμένη η αυτοπεποίθηση ποτέ έρχεται; Θα είμαστε ποτέ ευχαριστημένες με τον εαυτό μας;



Φτάνοντας στη δεκαετία των 20 και ύστερα των 30, πιθανώς να έχεις συνειδητοποιήσει και μόνη σου, ότι η όλη αυτή «η σκόνη κατακάθεται». Ο άνθρωπος συνειδητοποιεί κάποια πράγματα για τον εαυτό του και το επόμενο λογικό βήμα είναι η αποδοχή (ή η συνειδητή βελτίωση). 

Απ' ο,τι φαίνεται, εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να ισιώνουν, αρχίζει να αχνοφαίνεται και η πολυπόθητη αυτοπεποίθηση η οποία ξεκινάει από τις εκβολές του ποταμού που λέγεται« θετική άποψη για το σώμα μας». Υπάρχει όμως μια ηλικία-περίοδος της ζωής που, λέγεται ότι, νιώθεις (ή θα νιώσεις) στα καλύτερα σου. 

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Healthspan Nurture Replenish που ειδικεύεται στα προϊόντα ομορφιάς, περιποίησης και διατροφής, ζήτησε από γυναίκες πενήντα ετών και άνω να αποκαλύψουν την ηλικία που αισθάνονταν υπέροχα με τον εαυτό τους.

Ο αριθμός που προέκυψε ήταν το 33. Ο λόγος;



Όπως ανέφεραν ήταν επειδή τότε αφενός είχαν πολύ λιγότερες λευκές τρίχες, αφετέρου ήταν η περίοδος που κατάφεραν να αισθανθούν καλά με το σώμα τους, Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η Νο1 αιτία χαμηλής αυτοπεποίθησης για μια γυναίκα είναι oι μέρες που τα μαλλιά τους δεν στρώνουν με τίποτα ή όπως λέμε και στο χωριό μου οι «bad hair days».

«Η αυτοπεποίθηση ή η ενίσχυσή της είναι κάτι που έρχεται εκ των έσω και είναι το πιο δυνατό μας όπλο ώστε να διασφαλίσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη υγεία, τόσο σωματική, όσο και ψυχική», υποστηρίζει η Dr Megan Arroll, μια από τους συγγραφείς του βιβλίου The Menopause Maze.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις τα 33 για να νιώσεις υπέροχα με τον εαυτό σου ή να μεμψιμοιρείς αν αυτή η ηλικία έχει περάσει. Στην πραγματικότητα η αυτοπεποίθηση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά επιλογής.

Πηγή: ladylike.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτή είναι η ηλικία που οι γυναίκες νιώθουν την αυτοπεποίθησή τους να εκτοξεύεται
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7610438905523939135
item