6 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι 6 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

6 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι

6 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι
Αν ετοιμάζεσαι να νοικιάσεις πρώτη φορά ή αν θέλεις να αλλάξεις σπίτι αλλά φοβάσαι, υπάρχουν τρόποι να σιγουρευτείς για το ακίνητο που θα επιλέξεις και να είσαι σίγουρος για την απόφαση που θα πάρεις.

1. Επισκέψου το διαφορετικές ώρες της μέρας

Είναι πολύ βασικό να επισκεφθείς το σπίτι που σε ενδιαφέρει πρωί και βράδυ για να το δεις με κάθε δυνατό φωτισμό. Επίσης, προσπάθησε να ακούσεις τους θορύβους της πολυκατοικίας ή της γειτονιάς όσο είσαι εκεί και δοκίμασε το ίδιο με ανοιχτά παράθυρα.

2. Ρώτα τι περιλαμβάνεται

Σε περίπτωση που το σπίτι διαθέτει κλιματισμό, λευκές συσκευές, ακόμα και γλάστρες στη βεράντα, μην τα θεωρήσεις δεδομένα. Ρώτα ποια θα παραμείνουν στο σπίτι και τι κόστος λειτουργίας έχουν, για να τα διαχειριστείς αναλόγως.

3. Αναγνώρισε τα πλεονεκτήματα

Όταν αξιολογείς ένα σπίτι, είναι σημαντικό να υπολογίσεις την αξία του κτιρίου και της τοποθεσίας ως προς τα οφέλη τους στην ποιότητα ζωής που θα σου προσφέρουν. Αν διαθέτεις αυτοκίνητο είναι μεγάλο πλεονέκτημα το πάρκινγκ, αν μένεις κοντά στο μετρό ή στο γυμναστήριο, ή σε 24ωρο περίπτερο, μπορεί να κάνει διαφορά στην καθημερινότητα και το πορτοφόλι σου.

4. Μάθε για επιπλέον παρεμβάσεις

Προσπάθησε να φανταστείς τι θα χρειαζόταν το σπίτι για να γίνει πιο άνετο και φιλόξενο, όπως βάψιμο ή κάποια αλλαγή στην κουζίνα ή το μπάνιο. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις αν μπορείς να μείνεις εκεί, αλλά και να ζητήσεις αν μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές από τον ιδιοκτήτη μέχρι να υπογράψεις το συμβόλαιο.

5. Έλεγξε τη σύνδεση

Αν δεν πιάνει το κινητό σου μέσα στο σπίτι, θα το μετανιώσεις σίγουρα μετά. Τσέκαρε το σήμα όταν καλείς κάποιον στο τηλέφωνό σου, και δοκίμασε το wifi αν υπάρχει για να ελέγξεις την ταχύτητα της γραμμής.

6. Γνώρισε τη γειτονιά

Αφού θα πας μέχρι εκεί, αφιέρωσε 10 λεπτά να κάνεις βόλτα στη γειτονιά. Αρκεί για να διαπιστώσεις την ατμόσφαιρα και την αύρα της περιοχής. Μην ξεχνάς να υπολογίσεις πόσο μακριά βρίσκεται από τα μέσα ή το σουπερμάρκετ.
Epirusblog Gr
5 of 5
6 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7663825227331198414
Σχόλια
item