Βρυξέλλες: «Ζήτημα ημερών» η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ Βρυξέλλες: «Ζήτημα ημερών» η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βρυξέλλες: «Ζήτημα ημερών» η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ

Βρυξέλλες: «Ζήτημα ημερών» η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ, αναφέρει Ευρωπαϊκός αξιωματούχος.
Τη προσεχή Δευτέρα συγκαλείται το Eurogroup το οποίο θα εξετάσει το ζήτημα της εκταμίευσης, ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει να κλείσουν οι τρεις εκκρεμότητες «τεχνικής φύσεως» που παραμένουν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο ίδιος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς για τα τρία ανοιχτά θέματα τα οποία αφορούν την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Σχετικά με το ΔΕΣΦΑ, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου, για το Ελληνικό, είπε, ότι αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι οι θεσμοί εξετάζουν κατά πόσο λειτουργεί η συνεχής και απρόσκοπτη ροή τους.
Ερωτηθείς αν το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα είναι σε θέση να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης απάντησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα προβλήματα που εκκρεμούν είναι τεχνικής φύσεως και δηλώνοντας βέβαιος ότι η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ερωτηθείς αν υπάρχει η πιθανότητα να δοθεί στην Ελλάδα προληπτική πιστοληπτική γραμμή, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος του ESM, o αξιωματούχος της Ευρωζώνης απάντησε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το ζητήσει η Ελλάδα, η οποία αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει.
Epirusblog Gr
5 of 5
Βρυξέλλες: «Ζήτημα ημερών» η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 484399916295320356
Σχόλια
item