4 χωριά σκέτη μαγεία μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! 4 χωριά σκέτη μαγεία μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

4 χωριά σκέτη μαγεία μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

4 χωριά σκέτη μαγεία μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!
Παραδοσιακά σπιτάκια στο βουνό, μυρωδάτοι πορτοκαλεώνες, μονοπάτια στο πράσινο και άφθονο κρασί σε τέσσερα χωριουδάκια για weekends… δυο ανάσες από την πόλη.

Είναι κοντά – πάνω κάτω δυο ωρίτσες δρόμος – είναι όμορφα, ήσυχα και άκρως εκδρομικά. Είναι ιδανικά για weekends και προσφέρουν πληθώρα επιλογών στα πέριξ τους αλλά και ραστώνης στα ενδότερά τους.

Ε, πώς να σας το πούμε διαφορετικά.

Είναι χωριουδάκια – ό,τι πρέπει για το επόμενο Σαββατοκύριακο!
(ή το μεθεπόμενο ή οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο τελοσπάντων).

Κεφαλάρι
126 χιλιόμετρα από Αθήνα

Στους πρόποδες της Μικρής Ζήρειας, το Κεφαλάρι είναι ιδανικό για ήρεμες αποδράσεις σε φόντο ανοιξιάτικο και βουνίσιο. Στο κέντρο του δεσπόζει η πλατανοσκέπαστη πλατεία, με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο ηλικίας 140 χρόνων να προσφέρει απλόχερα δροσιά και ίσκιο για ελληνικό καφεδάκι, με φόντο τα πέτρινα κτίρια. 

Όσο για τις περιηγήσεις σας εδώ, τα μονοπάτια που διασχίζουν τα ειδυλλιακά τοπία της ορεινής Κορινθίας, οι δύο λίμνες, η όμορφη Δόξα και η μυθική Στυμφαλία, και οι φαντασμαγορικές αυτοκινητοδιαδρομές που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους εγγυώνται για ένα υπέροχο σαββατοκύριακο.

Tip: Από το χωριό ξεκινούν δύο μονοπ
άτια: το ένα οδηγεί στη Μεγάλη Σπηλιά και το άλλο στο οροπέδιο και στη κορυφή της Μικρής Ζήρειας. Αν είστε φαν της πεζοπορίας μπορείτε να φτάσετε μέχρι τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας και το Σπήλαιο του Ερμή.

Αμφίκλεια
170 χιλιόμετρα από Αθήνα

Η «λάιτ» εκδοχή του Παρνασσού αποτελεί ιδανική εναλλακτική έναντι της τουριστίκ Αράχωβας Εδώ θα κάνετε βόλτες σε πέτρινα σοκάκια, ανάμεσα σε χαριτωμένα σπιτάκια και παλιά αρχοντικά, μεσαιωνικά εκκλησάκια και περίτεχνες βρύσες και θα μυηθείτε στα μυστικά του ψωμιού από το μουσείο Άρτου. 

Θα απολαύσετε τον low profile χαρακτήρα της και θα τιμήσετε δεόντως τα ωραιότατα ταβερνάκια με ντόπιες νοστιμιές. Ε, και αν σας έχει πιάσει κάψα, θα πεταχτείτε και για ένα καφεδάκι στην Αράχωβα.

Πυργιώτικα
141 χιλιόμετρα από Αθήνα

Χωριό κρυφό «διαμαντάκι» με μια χούφτα σπίτια και άλλα τόσα μονοπάτια που ξεκινούν από εδώ και ελίσσονται ανάμεσα σε πορτοκαλεώνες, αιωνόβιες ελιές και ηλιόλουστα λοφάκια, για να καταλήξουν πότε σε ένα ερημικό ξωκλήσι, πότε σε ένα εγκαταλελειμμένο κάστρο. 

Τα μικροσκοπικά Πυργιώτικα στην Αργολίδα μια ανάσα από το Ναύπλιο το αγγίζουν χωρίς να μαυρίζουν από τη βαβούρα του και αποτελούν το καλύτερο ησυχαστήριο για απομόνωση μετά εξορμήσεων λόγω της εγγύτητάς τους σε Μυκήνες και Επίδαυρο.

Αρχαία Νεμέα
116 χιλιόμετρα από Αθήνα

Δεν απέχει παρά μία ώρα από την Αθήνα, είναι ιδανική για μονοήμερη απόδραση, και θα σας μαγέψει με τον αρχαίο ναό του Δία, το αρχαίο της στάδιο, το αρχαιολογικό μουσείο, τα υπέροχα μονοπάτια της για πεζοπόρους ή ποδηλάτες  και φυσικά τους αμπελώνες της, στους οποίους κρύβονται επισκέψιμα οινοποιεία όπου δοκιμάζουμε το –χικ- «καύχημα» -χικ- της περιοχής, το κρασί της –χικ -Νεμέας. 

Αγαπημένο μας το –χικ- Κτήμα Παλυβού, από όπου θα πάρετε για το σπίτι Πέτρινες Πλαγιές, ένα από τα πιο best selling –χικ- λευκά κρασιά της ελληνικής αγοράς, καθώς επίσης και τον εξίσου δημοφιλή ροζέ Βυσσινόκηπο και τη Νεμέα Παλύβου.

Epirusblog Gr
5 of 5
4 χωριά σκέτη μαγεία μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1819770464000191815
Σχόλια
item