Καταρρίφθηκε τουρκικό ελικόπτερο στη Συρία, 2 νεκροί -Απειλές Ερντογάν Καταρρίφθηκε τουρκικό ελικόπτερο στη Συρία, 2 νεκροί -Απειλές Ερντογάν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καταρρίφθηκε τουρκικό ελικόπτερο στη Συρία, 2 νεκροί -Απειλές Ερντογάν

Καταρρίφθηκε τουρκικό ελικόπτερο στη Συρία, 2 νεκροί -Απειλές Ερντογάν
Ενα τουρκικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» της Αγκυρας στην περιοχή Αφρίν στη Συρία.
Οι δύο πιλότοι του επιθετικού ελικοπτέρου, τύπου Τ129 ΑΤΑΚ, ανασύρθηκαν νεκροί, όπως επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. 
Το ελικόπτερο στοχοποιήθηκε, ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Ράτζο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπίου, μεταδίδει του κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει εξαπολύσει στην Αφρίν επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων. 
Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA, μετέδωσε επίσης, την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.
Οι δυνάμεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων, γνωστοποίησαν ξεχωριστά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.
Νωρίτερα, ο ίδιος ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει τη συντριβή του ελικοπτέρου, προειδοποιώντας ότι οι δράστες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.
«Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του κόμματος του (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.
Η διεξαγωγή της τουρκικής πολεμικής επιχείρισης με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας” από τις 20 Ιανουαρίου, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό 20.000 αμάχων από τις περιοχές γύρω από το Αφρίν, προς την αναζήτηση ασφαλέστερων περιοχών.

Epirusblog Gr
5 of 5
Καταρρίφθηκε τουρκικό ελικόπτερο στη Συρία, 2 νεκροί -Απειλές Ερντογάν
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7953632725164557623
Σχόλια
item