Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Εξαντλήθηκε η αντοχή μας -24ωρη αστυνόμευση στο κέντρο

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Εξαντλήθηκε η αντοχή μας -24ωρη αστυνόμευση στο κέντρο
Η αντοχή του εμπορικού κόσμου έχει εξαντληθεί πλέον, διαμηνύει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στον Νίκο Τόσκα, μετά την έφοδο αναρχικών στην Ερμού, κατά την οποία έσπασαν βιτρίνες πολλών καταστημάτων.
Με επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ τονίζει ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο πρόληψης και καταστολής.
Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά να προβλεφθεί η διαδικασία άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την επανάληψη φαινομένων βίας στην οδό Ερμού και δεδομένου ότι έχει εξαντληθεί πλέον η αντοχή του εμπορικού κόσμου, έστειλε την κάτωθι επιστολή στον Υπουργό προστασίας του πολίτη κο. Ν. Τόσκα απαιτώντας άμεσες λύσεις:
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος βιώνει εικόνες καταστροφής στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, αφ’ ενός δε λαμβάνεται κανένα μέτρο πρόληψης και καταστολής και αφ’ ετέρου δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αποζημίωση των πληγέντων εμπόρων από τους βανδαλισμούς.
Επισημαίνουμε, ότι και αυτή την φορά η Ελληνική Αστυνομία δεν κατόρθωσε να συλλάβει ούτε έναν ένοχο.
Απαιτούμε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας να καταδικαστούν από όλους και ζητούμε:
Να μην υπάρχει πλέον ανοχή από την πολιτεία σε αντίστοιχα φαινόμενα βίας.
Ένταση των μέτρων αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, για εμπέδωση κλίματος ασφαλείας.
Πρόβλεψη διαδικασίας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, δεν θα επιδείξει την παραμικρή ανοχή σε αντίστοιχα θέματα και θεωρεί μονόδρομο την άμεση και μόνιμη εξεύρεση λύσεων, σε παρόμοια φαινόμενα βίας».

epirusblog.gr
5 of 5
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Εξαντλήθηκε η αντοχή μας -24ωρη αστυνόμευση στο κέντρο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6070258330921534080
item