Άρτα: Ιατρικός Σύλλογος Άρτας...Εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου 2018 Άρτα: Ιατρικός Σύλλογος Άρτας...Εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου 2018 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ιατρικός Σύλλογος Άρτας...Εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου 2018

      Άρτα: Ιατρικός Σύλλογος Άρτας...Εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου 2018

«Σας περιμένουμε την Τετάρτη στις 14 Φεβρουαρίου στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας – Σκουφά 79.Ώρες αιμοδοσίας 9:00΄ έως 13:30΄» σημειώνεται σε ανακοίνωση εκ του Δ.Σ του Ι.Σ. Άρτας, για την εθελοντική αιμοδοσία, που οργανώνουν.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κάθε χρόνο συλλέγονται παγκοσμίως περίπου 112,5 εκατομμύρια μονάδες αιμοδοσίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πιο αναλυτικά:
Σχεδόν το 47% αυτών των δωρεών αίματος συλλέγονται σε χώρες υψηλού εισοδήματος, οι οποίες φιλοξενούν λιγότερο από το 19% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η επαρκής και αξιόπιστη παροχή ασφαλούς αίματος μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω μιας σταθερής βάσης τακτικών, εθελοντών αιμοδοτών. Είναι η ασφαλέστερη ομάδα δωρητών, επειδή ο επιπολασμός των λοιμώξεων από το αίμα είναι χαμηλότερος μεταξύ τους. 
Περίπου 10.000 κέντρα αίματος σε 168 χώρες αναφέρουν ότι συγκεντρώνουν συνολικά 83 εκατομμύρια αιμοδοσίες.Μια μεμονωμένη μονάδα αίματος μπορεί να ωφελήσει πολλούς ασθενείς.
Ο διαχωρισμός του αίματος στα διάφορα συστατικά του ,επιτρέπει μια μοναδική μονάδα αίματος να ωφελήσει έως και τρεις ασθενείς. 
Στην Ελλάδα αναζητούνται ετησίως 620.000 μονάδες αίματος, μόλις το 35% συλλέγεται από εθελοντές αιμοδότες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συλλέγεται από συγγενείς και φίλους του ασθενή.
Η παροχή ασφαλούς και επαρκούς αίματος θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής πολιτικής και υποδομής υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας.
Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σώζει ζωές και βελτιώνει την υγεία. Ο λόγος για τη δωρεά είναι απλός ... βοηθάει στη διάσωση ζωών.
Στην πραγματικότητα, κάθε δύο δευτερόλεπτα κάθε μέρα, κάποιος χρειάζεται αίμα. Δεδομένου ότι το αίμα δεν μπορεί να κατασκευαστεί εκτός του σώματος και έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, η παροχή πρέπει συνεχώς να αναπληρώνεται από «γενναιόδωρους» δότες αίματος.
Οι αιμοδότες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υγειονομική περίθαλψη των ασθενών.
Μην ξεχνάμε λοιπόν ότι με κάθε αιμοδοσία, παρέχετε δύναμη, ελπίδα και θάρρος στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Τέλος θα θέλαμε να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ τους αφοσιωμένους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ σαν εσάς που κρατάτε διαθέσιμη την παροχή αίματος».
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
      
Άρτα: Ιατρικός Σύλλογος Άρτας...Εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου 2018
Epirusblog Gr
5 of 5
      
Αρτα 1456720829523029130
Σχόλια
item