Θεσπρωτία: ΟΕΔΗΝ - 1000 ασθενείς το χρόνο πεθαίνουν γιατί δεν λειτουργούν 150 κρεβάτια στις εντατικές!-Δεν υπάρχει ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτία: ΟΕΔΗΝ - 1000 ασθενείς το χρόνο πεθαίνουν γιατί δεν λειτουργούν 150 κρεβάτια στις εντατικές!-Δεν υπάρχει ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Φιλιατών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: ΟΕΔΗΝ - 1000 ασθενείς το χρόνο πεθαίνουν γιατί δεν λειτουργούν 150 κρεβάτια στις εντατικές!-Δεν υπάρχει ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Θεσπρωτία: ΟΕΔΗΝ - 1000 ασθενείς το χρόνο πεθαίνουν γιατί δεν λειτουργούν 150 κρεβάτια στις εντατικές!-Δεν υπάρχει ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Φιλιατών
Στην διαπίστωση ότι «καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», καθώς λειτουργούν πλέον νοσοκομεία χωρίς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χωρίς χειρουργικά υλικά, ακόμα και χωρίς χημειοθεραπευτικά φάρμακα, καταλήγει η μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε 74 Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Από τις 3.500 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, λειτουργούν μόλις 540 (500 στα Δημόσια Νοσοκομεία και 40 σε Ιδιωτικές κλινικές).

Από τις υπόλοιπες μάλιστα υπάρχουν διαθέσιμες ακόμα 150 κλίνες, πλήρως εξοπλισμένες που όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού! Το τραγικό αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι περίπου 1000 ασθενείς κατ’ έτος να χάνουν τη ζωή τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Καθημερινά εξάλλου 40-50 διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ και πολλοί εξ’ αυτών δεν εμφανίζονται στη λίστα αναμονής της επόμενης ημέρας, γεγονός που συνήθως σημαίνει ότι δεν τα κατάφεραν στη μάχη για τη ζωή.

Ενδεικτικά, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία διαθέτει μόνο τέσσερις κλίνες ΜΕΘ, η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μόνο οκτώ, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη διαθέτει μόνο 27, η Ήπειρος μόνο 29, η Κρήτη 38.

Στον Οδικό Άξονα Αττική – Ήπειρος λειτουργούν μόνο 28 κλίνες ΜΕΘ, στον Αττική -Θεσσαλία μόνο 8, στον Οδικό Άξονα Αττική – Καλαμάτα λειτουργούν μόνο 14.
Στα Δωδεκάνησα λειτουργούν 6 κλίνες ΜΕΘ, στα Επτάνησα τέσσερις, ενώ στις Κυκλάδες καμία!

Παράλληλα εξάλλου, ο εξοπλισμός στις ΜΕΘ είναι παλαιός, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται ακόμα και χαλασμένοι αναπνευστήρες!

«Τα Νοσοκομεία εμφανίζουν ελλείψεις παντού» αναφέρει το δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ. «Πολλά εξ’ αυτών δεν διαθέτουν τα αυτονόητα. Δεν διαθέτουν χειρουργικά υλικά και αναβάλλονται χειρουργεία. 

Δεν διαθέτουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα και οι καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Δεν διαθέτουν ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα και 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται κατ’ έτος από τις ακτινοθεραπείες. Δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό κλινών ΜΕΘ».

«Ο κος Πολάκης παρέλαβε 540 κλίνες ΜΕΘ από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Μειώθηκαν το έτος 2016 σε 438 με τις άστοχες ενέργειές του. Έληξαν τότε οι συμβάσεις 500 γιατρών και Νοσηλευτών που υπηρετούσαν στη ΜΕΘ και ο Αν. Υπουργός έκανε καταλήψεις στην τότε Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, μη επιτρέποντας την πρόσληψη νέου προσωπικού που έχει ήδη επιλεγεί προς αντικατάσταση του αποχωρούντος», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν πως «δεν υπάρχει στη χώρα μας συντονιστικό όργανο που να προσδιορίζει τον ακριβή διαθέσιμο αριθμό κλινών ΜΕΘ για προφανείς λόγους. 

Δεν θέλουν να αναδεικνύεται η γύμνια του συστήματος. Τον αριθμό κλινών ΜΕΘ έπρεπε να προσδιορίζει και να συντονίζει το ΕΚΕΠΥ αλλά μένει περιέργως αμέτοχο από τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ».

«Η Ήπειρος με 782 Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και πληθυσμό 336.856 κατοίκους διαθέτει 29 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ αντί 78¨, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει  πως δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
thesprotikospalmos.gr 
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: ΟΕΔΗΝ - 1000 ασθενείς το χρόνο πεθαίνουν γιατί δεν λειτουργούν 150 κρεβάτια στις εντατικές!-Δεν υπάρχει ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Φιλιατών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5500723386238355782
Σχόλια
item