Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Fitch Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Fitch | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Fitch

Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Fitch
Θετικές προοπτικές για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης διαβλέπει η οικονομική ιστοσελίδα Zonebourse.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει: «Ελλάδα και Πορτογαλία θα μπορούσαν να είναι οι δύο μεγάλοι κερδισμένοι της αναβάθμισης των εθνικών αξιόχρεων από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης αυτήν τη χρονιά.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς CRA3, και οι τρεις οίκοι -Moody's, Fitch και Standard & Poor's - δημοσίευσαν το χρονοδιάγραμμα επανεξέτασης των κρατικών αξιόχρεων.
Η Ελλάδα, που διαθέτει θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη "Caa2" και "B-" στην οποία βρίσκεται την τρέχουσα περίοδο και από τους τρεις οίκους, και η Ισπανία, που επωφελείται επίσης από θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη "BBB+" (οίκοι Fitch και S&P), θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή αναβάθμιση σε δύο εβδομάδες, από την πλευρά των οίκων S&P και Fitch αντιστοίχως.
Στις 2 Φεβρουαρίου σειρά έχει η Κύπρος, η οποία θα μπορούσε να πλησιάσει την κατηγορία επένδυσης στον οίκο Moody's, ο οποίος την έχει κατατάξει στην κατηγορία "Ba3" με θετική προοπτική».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Fitch
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7472029099503453163
Σχόλια
item