Η Κυπριακή Πυραυλάκατος (P-61) … Που θα επιτηρεί την ΑΟΖ της Κύπρου,πέφτει στο νερό! Η Κυπριακή Πυραυλάκατος (P-61) … Που θα επιτηρεί την ΑΟΖ της Κύπρου,πέφτει στο νερό! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Κυπριακή Πυραυλάκατος (P-61) … Που θα επιτηρεί την ΑΟΖ της Κύπρου,πέφτει στο νερό!


Η Κυπριακή Πυραυλάκατος (P-61) … Που θα επιτηρεί την ΑΟΖ της Κύπρου,πέφτει στο νερό!

Εν μέσω Τουρκικών απειλών για τις γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ Κύπρου, η Κυπριακή κυβέρνηση θέτει  σε Υπηρεσία της Ε.Φ το  εξοπλισμένη με κατευθυνόμενα βλήματα  Πυραυλάκατο P-61 και που πέφτει στο στα Κυπριακά νερά  έτοιμη για δράση!


Η Πυραυλάκατος (P-61) ή το «Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης», όπως το χαρακτήρισε η Λευκωσία αναμενόταν να φθάσει τα επόμενα 24ωρα στον Λιμένα Λάρνακας, στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και για τη διενέργεια των κατάλληλων τελωνειακών ελέγχων.
Η επίσημη τελετή ένταξης του πλοίου στην Εθνική Φρουρά θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2018, στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ε. Φλωράκης».
Το πλοίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και άλλες συναφείς δραστηριότητες.
H Πυραυλάκτος P-61 είναι εξοπλισμένο με πολλαπλά εξελιγμένα συστήματα, μεταξύ των οποίων δύο πολυβόλα Rafael Typhoon, προηγμένο ραντάρ, ηλεκτροοπτικά συστήματα πλοήγησης, συστήματα επικοινωνιών που περιλαμβάνουν δορυφορικές επικοινωνίες, και ένα υπερσύγχρονο -«state-of-the-art»- σύστημα διοίκησης και ελέγχου πυρός.
Το σκάφος όπως προαναφέραμε δύναται να λειτουργήσει ως πλατφόρμα με εναλλασσόμενο υπερσύγχρονο οπλισμό, όπως κατευθυνόμενα βλήματα, ενώ είναι συμβατό με τους διεθνείς κανονισμούς σταθερότητας και πλοήγησης.
Στο πλοίο εκπαιδεύτηκαν Κύπριοι αξιωματικοί και άνδρες της Εθνικής Φρουράς. Η πυραυλάκατος (P61) έχει τη δυνατότητα να φέρει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων.
Αγοράστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Ισραήλ και κατασκευάζεται από τα Iσραηλινά Ναυπηγεία στη Χάιφα.
Η καθέλκυση του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας του σκάφους, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σημαντικού στόχου που έχει θέσει το υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση του Ναυτικού.
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Η Κυπριακή Πυραυλάκατος (P-61) … Που θα επιτηρεί την ΑΟΖ της Κύπρου,πέφτει στο νερό!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3299641128787898108
Σχόλια
item