Mητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι ο Καμμένος θα δείξει μεγάλη ευλυγισία για τα Σκόπια Mητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι ο Καμμένος θα δείξει μεγάλη ευλυγισία για τα Σκόπια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Mητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι ο Καμμένος θα δείξει μεγάλη ευλυγισία για τα Σκόπια

Mητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι ο Καμμένος θα δείξει μεγάλη ευλυγισία για τα Σκόπια
O Kυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και να τοποθετηθεί επί της κινητικότητας που διαφαίνεται στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Οπως είπε η ΝΔ θα τοποθετηθεί όταν η κυβέρνηση έχει επίσημη θέση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχωρώντας συνέντευξη για την ιστοσελίδα capital, στον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή, υποστήριξε πως η ΝΔ θα τοποθετηθεί επί της λεπτομέρειας, όταν το ίδιο κάνει και επίσημα η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού της, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
Ηταν αρνητικός στο να μιλήσει για κάτι περισσότερο μέχρι να διαφανεί αν η εθνική γραμμή που εκφράστηκε στο Βουκουρέστι «αποτελεί πλαίσιο και των δυο κυβερνητικών εταίρων». 
Στην ερώτηση ότι θα είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Επιτρέψτε μου να μην εικάσω απολύτως τίποτα κ. Καψή. Επαναλαμβάνετε αυτό το οποίο αποτελεί την εθνική γραμμή της χώρας, όπως αυτή καθορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι. 
Κατά πόσο αυτή η γραμμή αποτελεί πλαίσιο και των δύο κυβερνητικών εταίρων απομένει να το δούμε. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας. Θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα», πρόσθεσε.
«Οσο παράδοξο είναι ο κυβερνητικός εταίρος να διαφωνεί με την κυβερνητική γραμμή και να κατηγορεί την αντιπολίτευση για μειοδοσία, άλλο τόσο παράδοξο θα ήταν η ΝΔ να αρνηθεί την θέση την οποία έχει υιοθετήσει εδώ και 10 χρόνια», παρατήρησε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη: «Δεν συνομιλώ με τον κ. Καμμένο. 
Περιμένω από τον κ. Τσίπρα, όπως σας είπα, να εκφράσει στο σύνολό της την κυβερνητική θέση, απηχώντας τις απόψεις και των δύο εταίρων. Και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση μέχρι να ενημερωθεί επίσημα τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση για το πραγματικό  διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων. 
Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αναμένουμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση την ενημέρωση, όποτε κρίνει αυτή ότι πρέπει να την παράσχει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, και την τελική κυβερνητική γραμμή».
Στην ερώτηση  για το αν θα συναινέσει η κυβέρνηση σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Κοιτάξτε, δεν απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα. Σας είπα ποιο είναι το πλαίσιο το οποίο δεσμεύει, θεωρώ συνολικά, τη χώρα, αλλά προφανώς και την παράταξη η οποία το διαπραγματεύτηκε και είναι αυτό το οποίο αναφέρατε. 
Από εκεί και πέρα, ξέρετε πολύ καλά ότι σε όλες αυτές τις συμφωνίες ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε όχι απλά το πλαίσιο, αλλά και την όποια συνολική συμφωνία καταφέρει η κυβέρνηση».
 Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και στην απόφαση του υπουργού Παιδείας για την περικοπή των εκπαιδευτικών ταξιδιών των μαθητών στο εξωτερικό, με την λογική ότι πολλά παιδιά δεν αντέχουν το οικονομικό κόστος να ταξιδέψουν στο εξωτερικό κι ότι νιώθουν παραμελημένα από το σύστημα. 
«Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες. Και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα. 
Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο», υποστήριξε ενώ όσον αφορά την δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Ζουράρις ότι τα παιδιά εκμεταλλεύονται τις εκδρομές για άλλους είδους δραστηριότητες ο αρχηγός της ΝΔ, υποστήριξε: «Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη χυδαιότητα του κυρίου Ζουράρι και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πώς άνθρωποι οι οποίοι εκφέρουν έναν τέτοιο πολιτικό λόγο έχουν κυβερνητική θέση. Αυτό είναι κάτι που αφορά τον κύριο Τσίπρα και όχι εμένα».

Epirusblog Gr
5 of 5
Mητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι ο Καμμένος θα δείξει μεγάλη ευλυγισία για τα Σκόπια
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 848180128899699962
Σχόλια
item