Τα Ρωσικά ΜΜΕ ξεσκεπάζουν το βρώμικο σχέδιο του Ερντογάν – Η ΜΙΤ «συνδέει» τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την CIA – Τι ετοιμάζει ο «Σουλτάνος»;

Τα Ρωσικά ΜΜΕ ξεσκεπάζουν το βρώμικο σχέδιο του Ερντογάν – Η ΜΙΤ «συνδέει» τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την CIA – Τι ετοιμάζει ο «Σουλτάνος»;
Τουρκικό σχέδιο κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου ευρίσκεται σε εξέλιξη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο...

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε πλήθος δημοσιευμάτων στον ελληνικό και ξένο τύπο που αναφέρονταν για «απειλές κατά της ζωής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από την ΜΙΤ». 

Πριν λίγες μέρες το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων η RIA-Novosti, έγραψε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες «υπονοούν» ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει σχέσεις με τον Ιμάμη Fethullah Gülen, και την αμερικανική CIA.


Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται σε σχέδιο της Άγκυρας που απευθύνεται προσωπικά στον Οικουμενικό πατριάρχη και το πατριαρχείο το οποίο όπως αναφέρει «επεκτείνεται».

Προφανώς αναφέρεται σε παλιότερο σενάριο που ομιλούσε για διαμελισμό της Τουρκίας από την δύση και την δημιουργία κράτους της Θράκης.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2013 , όταν αμερικανική εταιρεία τηλεφωνίας αναφέρονταν σε μια «ανεξάρτητη χώρα» με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, και επίσημο θρήσκευμα όμως την Ορθοδοξία και όχι φυσικά την σουνιτική εκδοχή του Ισλάμ, παραπέμποντας σε σενάριο υλοποίησης «τουρκικής άνοιξης», που ακολουθεί αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ιρανικό έδαφος.

Δύο χώρες φέρονται να έχουν προειδοποιήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις απειλές κατά της ζωής του, γράφει ο Ρώσος δημοσιογράφος , επικαλούμενος το ελληνικό περιοδικό Επίκαιρα.

Τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ξεκίνησαν ένα «βρώμικο παιχνίδι» για την εμπλοκή του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου στο κυβερνητικό πραξικόπημα του 2016 αμέσως μετά το απόπειρα πραξικοπήματος.

Τέτοιες δημοσιεύσεις ξεκίνησιαν με την εφημερίδα «Aydynlyk», η οποία
ισχυρίστηκε ότι οι εκπρόσωποι της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ φέρεται ότι ήξεραν για το ένοπλο στρατιωτικό πραξικόπημα και προειδοποίησαν τον Πατριάρχη, ο οποίος εγκατέλειψε γρήγορα την Τουρκία τρεις ώρες πριν από την έναρξη του πραξικοπήματος.

Αρχικά ήταν άγνωστο πού πήγε, αν και αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε μεταβεί αεροπορικώς στην Σλοβενία.

Όπως αναφέρθηκε , ανώτατοι Ιερείς του Πατριαρχείου καταδίκασαν τους ψευδείς ισχυρισμούς της δήθεν συμμετοχής του Πατριάρχη στο τουρκικό πραξικόπημα , λέγοντας ότι μπορεί να έχουν «παρασκευαστεί για να δυσχεράσουν το έργο της ορθόδοξης εκκλησίας» στην Τουρκία.

Επέμειναν επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα της αναχώρησής του ήταν σύμπτωση και ότι ο Πατριάρχης έμαθε για το απόπειρα του πραξικοπήματος μόλις προσγειώθηκε στη Σλοβενία. Η Αγιότητα του καταδίκασε στη συνέχεια την βία που έλαβε χώρα στην τουρκική επικράτεια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποπτεύεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος διατηρεί φιλική σχέση με τον Ιμάμη Fethullah Gülen, και πράκτορες του τουρκικού Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών ΜΙΤ, διεξάγουν συνεχή επιτήρηση στον Πατριάρχη κατά την περιήγησή του σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών και πράκτορες «άλλης χώρας» προειδοποίησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επιτήρηση αυτή.

Αν το τουρκικό καθεστώς και ο Ερντογάν θεωρούν απαραίτητο να απειλήσουν τη ζωή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα το κάνουν . Τίποτα δεν θα σταματήσει εκείνους που αισθάνονται ισχυροί »,αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο επικαλούμενο το ελληνικό περιοδικό.

Σημειώνεται , σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης απειλείται συχνά από ριζοσπάστες Ισλαμιστές, ενώ κοκτέιλ Μολότοφ έχουν ριχτεί στο Πατριαρχείο, και παρά τις αιτήσεις για ενίσχυση της προστασίας της κατοικίας του Πατριάρχη στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, οι τουρκικές αρχές τις έχουν μειώσει.


Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με σημερινό άρθρο στον τουρκικό τύπο, που επικαλείται τον γγ του εθνικιστικού κόμματος των «Γκρίζων Λύκων» Aytun Çıray, τον αντιπρόεδρο του ίδιους κόμματος Genel Başkanκαι τον καθηγητή πολιτικών επιστημών, Ümit Özdağ, πρόεδρο του Ινστιτούτου, «Τουρκία -21ος αιώνας» , το ΑΚΡ ετοιμάζει εμφύλιο πόλεμο στην χώρα.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι ο Ερντογάν δημιουργεί ένοπλη πολιτοφυλακή για τον έλεγχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα πρότυπα των Ιρανών Φρουρών , η οποία θα έχει τον πρώτο λόγο στο κράτος .

Ο Ερντογάν καταφέρεται συνεχώς κατά του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κιλιτσάρογλου …ρωτώντας συνεχώς που ήταν το βράδυ του πραξικοπήματος , καθώς και άλλους Κεμαλιστές αξιωματούχους δείχνοντας τις «προθέσεις του» .

Τα μάτια μας ανοικτά στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο μας στην Κωνσταντινούπολη που μετρά πολλούς αιώνες , διότι το ισλαμικό καθεστώς τα βάζει τώρα ‘ανοικτά» με τους κεμαλιστές και «όλους» γενικά, διότι φοβάται πιθανότατα ….εξελίξεις τύπου Ιράν.
epirusblog.gr
5 of 5
Τα Ρωσικά ΜΜΕ ξεσκεπάζουν το βρώμικο σχέδιο του Ερντογάν – Η ΜΙΤ «συνδέει» τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την CIA – Τι ετοιμάζει ο «Σουλτάνος»;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8188415122674782473
item