Τέλος στα σενάρια νέου δημοψηφίσματος για το Brexit βάζει η Μέι

Τέλος στα σενάρια νέου δημοψηφίσματος για το Brexit βάζει η Μέι
Τέλος στα σενάρια για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ βάζει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, απαντώντας στις δηλώσεις του Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα έβαζε οριστικά τέλος στις όποιες αντιρρήσεις των πολέμιων του Brexit.
Η Μέι δήλωσε επίσης ότι εργάζεται για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ έπειτα από την προειδοποίηση του δημάρχου του Λονδίνου για πιθανή απώλεια σχεδόν 500.000 θέσεων εργασίας αν δεν καταλήξει σε συμφωνία.
«Ο αριθμός αυτός στον οποίον αναφέρεστε αφορά το σενάριο “καμία συμφωνία”. Αυτό που εμείς κάνουμε είναι να εργαζόμαστε για την καλύτερη συμφωνία σχετικά με το Brexit για τον βρετανικό λαό», είπε η Μέι στους δημοσιογράφους. «Μπορούμε να εξασφαλίσουμε συμφωνίες με την ΕΕ και είμαι πεπεισμένη ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια καλή συμφωνία», πρόσθεσε η Μέι.
«Ίσως να φτάνω σε σημείο να σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κάνουμε και δεύτερο δημοψήφισμα...για την παραμονή μας ή μη στην ΕΕ. Θεωρώ ότι αν κάναμε δεύτερο δημοψήφισμα θα έληγε το ζήτημα. Το ποσοστό εκείνων που θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου την επόμενη φορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη», δήλωσε νωρίτερα σε εκπομπή του Channel Five ο αρχιτέκτονας του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ.
Μέχρι τώρα, όλοι οι υποστηρικτές του Brexit απορρίπτουν ομόφωνα την ιδέα μιας δεύτερης ψηφοφορίας λέγοντας ότι θα ήταν προδοσία της «θέλησης του λαού», όπως διατυπώθηκε στο δημοψήφισμα του 2016. Ορισμένοι βουλευτές επιχειρηματολογούν υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος σχετικά με τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης.
epirusblog.gr
5 of 5
Τέλος στα σενάρια νέου δημοψηφίσματος για το Brexit βάζει η Μέι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1074349501953834944
item