Γιάννενα: ΕΦΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συμβολική κατάληψη για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας Γιάννενα: ΕΦΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συμβολική κατάληψη για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΕΦΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συμβολική κατάληψη για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας

Γιάννενα: ΕΦΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συμβολική κατάληψη για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας
Μια παράξενη κατάσταση βιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων, καθώς δεν υπάρχει πλέον προσωπικό καθαριότητας, αφού στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η σύμβαση με την εταιρεία καθαρισμού και η διοίκηση, σε κεντρικό επίπεδο δεν φρόντισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αναπλήρωσή της.
Η ίδια κατάσταση συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης και των εργαζομένων έχουν απομείνει μόλις 86 εργαζόμενοι καθαριότητας, υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
Κανείς όμως από αυτούς δεν εργάζεται στην περιοχή των Ιωαννίνων, με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα κεντρικά κτίρια στην Παύλου Μελά, αλλά και στην Φιλικής Εταιρείας να καθαρίζονται πλέον από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Έτσι, στο πλαίσιο και της αντίδρασης, αλλά και της ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να διαμορφώσουν και αυτοί την καλύτερη δυνατή άποψη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Ηπείρου – Λευκάδας πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη για τρεις ώρες στο κεντρικό κτίριο διοίκησης του οργανισμού.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κωνσταντίνου τόνισε πως προκύπτει σημαντικό θέμα υγιεινής και ασφάλειας και των εργαζομένων και των πολιτών, καλώντας τη διοίκηση να βρει άμεσα λύση. 
Μία λύση όμως που όπως σημείωσε δεν μπορεί να προκύψει σε εύλογο χρονικό διάστημα εάν η διοίκηση επιμείνει στην αρχική πρόθεσή της για διενέργεια ενός πανελλαδικού διαγωνισμού για το σύνολο των δομών του ΕΦΚΑ.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΦΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συμβολική κατάληψη για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3464164770812986953
Σχόλια
item