Ελεύθερος αφέθηκε ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

O Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
Αέρα ελευθερίας αναπνέει ο Σαουδάραβας δισκαετομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, δύο και πλέον μήνες μετά τη σύλληψή του στο πλαίσιο εκστρατείας κατά της διαφθοράς.
Πηγές της οικογένειάς του είπαν ότι αφέθηκε ελεύθερος σήμερα. «Έφθασε στο σπίτι», δήλωσε συγγενής του, αν και η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, ούτε έγιναν γνωστοί οι όροι της απελευθέρωσής του.
Ο πρίγκιπας, ένας από τους πιο γνωστούς μεγιστάνες στο βασίλειο, κι από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη περιουσία και τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, είχε προαναγγείλει την απελευθέρωσή του λίγες ώρες νωρίτερα σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στη σουίτα του στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton, όπου παρέμενε υπό περιορισμό από τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με δεκάδες άλλους πρίγκιπες, επιχειρηματίες και πολιτικούς υπόπτους για διαφθορά.
Στη συνέντευξη ο μπιν Ταλάλ επέμεινε ότι είναι αθώος κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα του ζητηθεί να παραδώσει στο κράτος πόρους που έχει στην κατοχή του κι ότι θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας Kingdom Holding Co.
Ποιος είναι ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ο ζάπλουτος ανιψιός του βασιλιά, με προσωπική περιουσία 17 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ιδιοκτήτης πακέτου μετοχών -μεταξύ άλλων- στο Twitter και τη Citigroup.
Μάλιστα, συμμετέχει στη μεγάλη επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με την εμπλοκή του να έχει να κάνει με τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα γίνει το πρώτο «Four Seasons» στην Ελλάδα.
epirusblog.gr
5 of 5
Ελεύθερος αφέθηκε ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1978741247896835736
item