Γιάννενα: Φτάνει η ώρα της επίσημης παράδοσης Γιάννενα: Φτάνει η ώρα της επίσημης παράδοσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Φτάνει η ώρα της επίσημης παράδοσης

Γιάννενα: Φτάνει η ώρα της επίσημης παράδοσης

Την απόφασή της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών να λειτουργήσουν από κοινού το κλειστό γυμναστήριο στο Πανηπειρωτικό, την πρώην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων, που κατασκευάστηκε στην Ανατολή και κυρίως, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, θα αποτυπώνει η προγραμματική σύμβαση, που πρόκειται να υπογράψουν το επόμενο διάστημα.

Το περιεχόμενο της σύμβασης περιφέρειας Ηπείρου και δήμου Ιωαννιτών για την εκτέλεση του έργου «Λειτουργία των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Κ. Ανατολής (πρώην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων)», θα συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» κάνει γνωστό πως υποστηρίζει τη σύμβαση, επισημαίνοντας, όμως, «την καθυστέρηση στην υλοποίηση της, ανεξαρτήτως των ευθυνών των εμπλεκομένων μερών, αλλά και όσων απέχουν, όπως συμβαίνει με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», καθώς είναι γνωστό ότι η τελευταία δεν επιθυμεί να μετέχει στο εγχείρημα.

Ωστόσο, με αφορμή την προγραμματική σύμβαση, η παράταξη θέτει θέμα για ένα αντίστοιχο έργο, το κλειστό γυμναστήριο της Φιλιππιάδας, ζητώντας με ερώτησή της ενημέρωση για την πορεία κατασκευής του, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2006. 

«Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι απογοητευτική. Θυμίζει εγκατάλειψη και παραπέμπει σε παραίτηση από τον αρχικό σκοπό. Εκτιμούμε ότι πρέπει να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον για την αποπεράτωση του και να αποδοθεί και αυτό το κλειστό γυμναστήριο στην τοπική κοινωνία που το αναμένει. 

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία μας και ο χρόνος καταστρέφουν και τις εγκαταστάσεις, που ήδη έχουν κατασκευαστεί. Η διάβρωση των δομικών στοιχείων της κατασκευής γίνεται φανερή από απόσταση. 

Οι ντόπιοι μιλούν με απαξία για το κράτος και τους εμπλεκόμενους φορείς. Στο σύνολο της η εικόνα των εγκαταστάσεων δε μας τιμά ως αιρετούς εκπροσώπους», επισημαίνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Ζάψας, Γιώργος Ζάκας, Δημήτρης Χαμπίπης και Μάκης Χατζηεφραιμίδης.

Η παράταξη ρωτά την περιφερειακή αρχή ποιες πρωτοβουλίες σχεδιάζει να αναλάβει για την αποπεράτωση του έργου, ποιος είναι ο προϋπολογισμός, πόσο κόστισε μέχρι σήμερα και πόσο εκτιμάται το κόστος αποπεράτωσης, αλλά και αν υπάρχουν περιθώρια για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο ή το υπουργείο για να επισπευσθεί η ολοκλήρωση του.

ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ ΠΙΝΔΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ Π.Ο.Π.Εκτός από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στις 3 το μεσημέρι, συνεδριάζουν σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης στις 12.30 το μεσημέρι και η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων στις 11.30 το πρωί (γραφείο 240).

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην πρώτη, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, είναι η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της περιφέρειας Ηπείρου με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος «Αξιοποίηση αίγειου γάλακτος με την παρασκευή φρέσκου μαλακού και ημίσκληρου τυριού», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το ερευνητικό έργο «Κασκαβάλι Πίνδου: διενέργεια έρευνας για τη συλλογή στοιχείων με στόχο την κατοχύρωσή του ως προϊόντος ΠΟΠ/ΠΓΕ», προϋπολογισμού 18.600 ευρώ.

agon.gr


Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Φτάνει η ώρα της επίσημης παράδοσης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6262487364173854227
Σχόλια
item