Γιάννενα: Πάει Πέραμα ο Φορέας Παμβώτιδας Γιάννενα: Πάει Πέραμα ο Φορέας Παμβώτιδας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πάει Πέραμα ο Φορέας Παμβώτιδας

Γιάννενα: Πάει Πέραμα ο Φορέας Παμβώτιδας

«Στέγη» σε κτίριο του δήμου Ιωαννιτών φαίνεται πως θα αποκτήσει και πάλι ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, που στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένα γραφεία στη Ριζάρειο Πολιτεία, μετά την «έξωση» του από το πρώην δημαρχείο Παμβώτιδος στον Κατσικά.

Μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Φορέας για παραχώρηση χρήσης του ενός από τα δύο κτίρια του πρώην δημαρχείου Περάματος, το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συναινέσει, καθώς θετική είναι η άποψη που εκφράζει τόσο ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, όσο και το Τοπικό Συμβούλιο Περάματος. 

Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του Φορέα Διαχείρισης, αλλά και για τη λειτουργία εργαστηρίου, με αντικείμενο την παρακολούθηση των παραμέτρων ύδατος της λίμνης. 

Παράλληλα, η διοίκηση του Φορέα φιλοδοξεί να καταστήσει το Πέραμα έναν πόλο περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προς την κατεύθυνση αυτή έχει έρθει σε επαφή με τον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος, προκειμένου να αναπτυχθούν κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές σχολείων της περιοχής, ενώ υπό συζήτηση είναι και η στέγαση της κινητής έκθεσης του Φορέα σε χώρο που θα είναι κοντά στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου.


Στα πλεονεκτήματα της μεταστέγασης είναι και η αξιοποίηση του πρώην δημαρχείου Περάματος, το οποίο από τη στιγμή που έφυγαν από εκεί οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ, ουσιαστικά μένει σε αχρησία. 


Τα σχέδια για δημιουργία του Μουσείου Παλαιοντολογίας έχουν «παγώσει», επομένως θα αποκτήσει ξανά ζωή ένα κτίριο για το οποίο δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα και δεν υπήρχε στον ορίζοντα κάποια προοπτική άμεσης αξιοποίησης, καθώς δε διαφάνηκε όλο αυτό το διάστημα προοπτική μεταφοράς υπηρεσιών του δήμου από το κέντρο της πόλης, λόγω προφανώς της απόστασης και της απροθυμίας των υπαλλήλων να μετακινηθούν εκτός Ιωαννίνων.

ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗΣΑν, όπως όλα συνηγορούν, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας μεταστεγαστεί στο πρώην δημαρχείο Περάματος, θα είναι το τέταρτο «σπίτι» του από το 2009, που ξεκίνησε τη λειτουργία του.


Αρχικά, τα γραφεία του ήταν στο ΚΕΠΑΒΙ, όπου παρέμεινε για έναν και πλέον χρόνο, καθώς στη συνέχεια κινήθηκαν διαδικασίες έξωσής του λόγω οφειλών, από τη στιγμή που το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε «παγώσει» για μεγάλο χρονικό διάστημα τη χρηματοδότησή του. 


Τα μισθώματα μπορεί να καταβλήθηκαν στη συνέχεια, αλλά ο Φορέας αναγκάστηκε να αναζητήσει άλλη στέγη και αυτή βρέθηκε μετά την παραχώρηση από τον δήμο Ιωαννιτών γραφείων στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου Παμβώτιδος, το 2011. 

Μετά από τέσσερα χρόνια, οι άνθρωποι του Φορέα οδηγήθηκαν σε νέα μετακόμιση, καθώς ο δήμος ζήτησε πίσω τα γραφεία, προκειμένου να στεγάσει εκεί δικές του υπηρεσίες, με τον Φορέα να γίνεται ξανά «νοικάρης», αυτή τη φορά σε γραφεία στη Ριζάρειο Πολιτεία.

Η προσπάθεια της διοίκησης του Φορέα να απαλλαγεί από τον βραχνά των ενοικίων συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως μέχρι πρότινος να υπάρχει αποτέλεσμα. 


Μεταξύ των κτιρίων για τα οποία κατατέθηκαν αιτήματα, ήταν το παλιό σχολείο Αμφιθέας, χώρος πάνω από την Εφορία στο παλιό πανεπιστήμιο, μια αίθουσα σε σχολικό συγκρότημα της Πεδινής, αλλά και ένα από τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Τελικά, μετά από μεγάλη προσπάθεια ετών, φαίνεται πως θα βρεθεί λύση και ο Φορέας της Παμβώτιδας θα μετακομίσει το πρώην δημαρχείο Περάματος, σε ένα κτίριο, το οποίο είχε αιτηθεί και στο παρελθόν.


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Πάει Πέραμα ο Φορέας Παμβώτιδας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7007060661594591312
Σχόλια
item