Γιάννενα: Το Υπουργείο Παιδείας να καλύπτει το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών Γιάννενα: Το Υπουργείο Παιδείας να καλύπτει το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Υπουργείο Παιδείας να καλύπτει το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών

Γιάννενα: Το Υπουργείο Παιδείας να καλύπτει το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών

Την δική της άποψη για τις σχολικές εκδρομές, με αφορμή όλα όσα έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα και από το Υπουργείο Παιδείας, εκφράζει η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον Υφυπουργό Κ. Ζουράρι για τις «απαράδεκτες έως χυδαίες δηλώσεις του που στόχο είχαν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησής του και του Υπουργείου του για το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα των σχολικών εκδρομών».

Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει οι εκδρομές «είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών στο βαθμό που λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την επιτυχία τους (από τον σχεδιασμό, την προετοιμασία μέχρι την αποτίμηση), όταν έχουν συγκεκριμένο στόχο, όταν υπάρχει η απαραίτητη καθοδήγηση-επίβλεψη και βεβαίως όταν συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Για μας η καθολική συμμετοχή είναι αδιαπραγμάτευτη…».


Και τονίζει με έμφαση ότι «απαγορευτικές λόγω του κόστους δεν είναι μόνο οι εκδρομές στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας. Ακόμα κι ένας μικρός περίπατος ή η επίσκεψη σε ένα μουσείο της πόλης που θα γίνει με μεταφορικό μέσο – εφόσον δεν είναι δωρεάν -  μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε μαθητές και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.  


Επομένως η απόφαση του Υπουργείου είναι απαράδεκτη και υποκριτική γιατί δεν παίρνει υπόψη της το σύνολο των σχολικών εκδρομών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος…

»…Εφόσον – σύμφωνα και με την εκπαιδευτική  νομοθεσία -  οι εκδρομές είναι εκπαιδευτικές- μορφωτικές δραστηριότητες (και έτσι πρέπει να είναι) τότε πρέπει να εντάσσονται στον προγραμματισμό των σχολείων και να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές  χωρίς καμία εξαίρεση, ώστε να λαμβάνουν όλοι τα μορφωτικά οφέλη. Το να λέμε ότι είναι απαραίτητες αλλά μόνο για όσους μπορούν, αποτελεί τουλάχιστον στρέβλωση». 


Σύμφωνα λοιπόν με την Ένωση Γονέων «η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα μία: το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει το συνολικό  κόστος των εκδρομών-εκπαιδευτικών επισκέψεων, στην ενδοχώρα και το εξωτερικό,  ώστε να συμμετέχουν σ’ αυτές όλοι οι μαθητές. Όλα τα άλλα είναι σκοπιμότητες και βέβαια δεν λύνουν κανένα πρόβλημα».


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Υπουργείο Παιδείας να καλύπτει το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2825173802113523869
Σχόλια
item