Γιάννενα: ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προβληματισμός για τις αλλαγές στον κλάδο Γιάννενα: ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προβληματισμός για τις αλλαγές στον κλάδο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προβληματισμός για τις αλλαγές στον κλάδο

Γιάννενα: ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προβληματισμός για τις αλλαγές στον κλάδο
Στο ζενίθ βρίσκεται η αγωνία και των φαρμακοποιών των Ιωαννίνων, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, για τις αλλαγές στον συγκεκριμένο κλάδο, αλλαγές που έχουν να κάνουν κυρίως με τη λειτουργία των φαρμακείων σε όλη την χώρα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό που έχει να κάνει με το ωράριο καθώς δίνεται η δυνατότητα να είναι ανοικτά τα φαρμακεία non stop. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι ένα φαρμακείο για να αντιμετωπίσει τον «ανταγωνισμό» μεγάλων φαρμακείων θα πρέπει να παραμένει ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο. Πράγμα, που για ένα συνοικιακό φαρμακείο δεν είναι και το πιο εύκολο καθώς απαιτεί προσωπικό.
Όσο αναφορά την απόφαση για το πιο εύκολο άνοιγμα των φαρμακείων, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ιωαννίνων Δημήτρης Μήτρικας, ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούριο καθώς υπήρξε η υπουργική απόφαση εδώ και καιρό.
Τι αλλάζει όμως; Τον περασμένο Ιούλιο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι μπορούσαν να ιδρυθούν φαρμακεία από μη αδειούχους φαρμακοποιούς, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%.
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κρίνει ότι οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων και τα θέματα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, ρυθμίζονται μόνο με νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να μην υπάρχει νομικό κώλυμα. Μετά από πιέσεις των θεσμών για να προχωρήσει το θέμα, η τροπολογία παραπέμπει σε Προεδρικό Διάταγμα. 
Παράλληλα, όσον αφορά το εταιρικό πλαίσιο, θεσπίζει ότι ο κάτοχος άδειας μπορεί να λειτουργήσει το φαρμακείο, είτε ως ατομική επιχείρηση, είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προβληματισμός για τις αλλαγές στον κλάδο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3824864370291968704
Σχόλια
item