Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας πήγε σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας πήγε σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας πήγε σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή

Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας πήγε σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή
Σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της μιας ώρας συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στη δήλωσή της μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργού, μίλησε ακόμη για διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία δυσκολεύει την διαπραγμάτευση, ενώ επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα πως η λύση δεν μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλα και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.
Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής: 
«Τόνισα και σήμερα την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας.
Ζήτησα χθες τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή - ως όφειλε και οφείλει - και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συναίνεση, ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησης του.
Η διγλωσσία και οι ακραίες φωνές δυσκολεύουν τη διαπραγμάτευση και δεν εξυπηρετούν τα Εθνικά συμφέροντα».
Νωρίτερα, στο διάλογο που είχαν Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις κάμερες στο Μέγαρο Μαξίμου είπαν:
Φ.Γ.: «Τα παιδιά μου είναι 20, 13 και 12 ετών. Μεγάλωσαν τώρα, παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενδιαφέρονται, ρωτούν».
Α.Τ.:«Εδώ παρακολουθούν τα δικά μου, σχεδόν, που είναι 7,5 ετών».

Epirusblog Gr
5 of 5
Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας πήγε σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7444457609078729001
Σχόλια
item