Ήπειρος: Λύσεις για τη λειτουργία των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ Ήπειρος: Λύσεις για τη λειτουργία των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Λύσεις για τη λειτουργία των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ

Ήπειρος: Λύσεις για τη λειτουργία των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ
Έργα που κρίνονται απαραίτητα για τη λειτουργία του συνόλου των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ της Ηπείρου βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή, μετά από σχετική πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου Τατιάνας Καλογιάννη, στην Περιφέρεια.  
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  έγινε επίσης συζήτηση και επί άλλων ζητημάτων που απασχολούν του Οργανισμούς, όπως οι οφειλές ορισμένων εξ αυτών στη ΔΕΗ και οι καταστροφές που υφίστανται οι καλλιέργειες από την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων. 
Ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συνδρομή της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια στο έργο των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ, χάρη στην οποία μπόρεσαν να  ξεπεραστούν σοβαρά προβλήματα που  αντιμετώπιζαν τα αντλιοστάσια και τα δίκτυά τους, ενώ αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της Περιφέρειας να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, αξιοποιώντας και το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης κ.Καλογιάννη, μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου έχει συνάψει 57 προγραμματικές συμβάσεις με ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ για απαραίτητα έργα, με τη συνολική δαπάνη να έχει ανέλθει σε 1.722.106 ευρώ, ποσό που προήλθε αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας.
Στη συνάντηση κατατέθηκαν εκ μέρους των διοικήσεων των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ συγκεκριμένες κοστολογημένες δράσεις και έργα, προκειμένου να γίνει συνολικός προγραμματισμός και να αντιμετωπιστούν όποιες δυσλειτουργίες έχουν παρατηρηθεί στο πλαίσιο της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων και εν γένει στο σύστημα παραγωγής των έργων. 
Στη συνάντηση, που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική,  παραβρέθηκε σχεδόν το σύνολο των προέδρων ή εκπροσώπων τους, των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ της Ηπείρου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Λύσεις για τη λειτουργία των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6575221002508758690
Σχόλια
item