Γιάννενα: Ξαναπήγε Ιταλία η Γαλακτοκομική Σχολή Γιάννενα: Ξαναπήγε Ιταλία η Γαλακτοκομική Σχολή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ξαναπήγε Ιταλία η Γαλακτοκομική Σχολή

Γιάννενα: Ξαναπήγε Ιταλία η Γαλακτοκομική Σχολή

Για δεύτερη φορά κατά τα τελευταία χρόνια, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιταλία, στo πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με θέμα «Κατάρτιση στις νέες τάσεις του γαλακτοκομικού τομέα».

Στην επίσκεψη πήραν μέρος 20 τελειόφοιτοι μαθητές και δυο μέλη του προσωπικού ως συνοδοί. Η μοναδική αυτή εκπαιδευτική εμπειρία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, διήρκεσε 15 ημέρες και οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν διάφορες εταιρείες και τυροκομεία, καθένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές παραγωγές.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε σε επιχειρήσεις οικοτεχνικής παραγωγής, τυροκομικών προϊόντων. 

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με επιχειρηματικές ιδέες και επαγγελματικές εμπειρίες σε μια χώρα, όπως η Ιταλία, όπου η τυροκόμηση στο αγρόκτημα είναι εδώ και χρόνια μια διαδεδομένη δραστηριότητα, που προσδίδει στην πρωτογενή παραγωγή υψηλή προστιθέμενη αξία. 

Οι μαθητές παρακολούθησαν, επίσης, ένα τριήμερο πρακτικό και θεωρητικό σεμινάριο για το gelato, το ιταλικό παγωτό.

Ο απολογισμός της μετακίνησης των μαθητών της Γαλακτοκομικής Σχολής και των συνοδών τους στην Ιταλία ήταν ιδιαίτερα θετικός και η εμπειρία πολύτιμη τόσο στον εκπαιδευτικό – επαγγελματικό τομέα όσο και στη γενικότερη πολιτιστική καλλιέργεια των συμμετεχόντων. 

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξαναπήγε Ιταλία η Γαλακτοκομική Σχολή
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4564735820448325868
Σχόλια
item