Την Κύπρο επισκέπτεται ο ΑΝΥΕΘΑ Βίτσας! Την Κύπρο επισκέπτεται ο ΑΝΥΕΘΑ Βίτσας! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Την Κύπρο επισκέπτεται ο ΑΝΥΕΘΑ Βίτσας!

Την Κύπρο επισκέπτεται ο ΑΝΥΕΘΑ Βίτσας!
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, για την παραλαβή των λειψάνων των πεσόντων της ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ  και τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα,  σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018,
Ο ΑΝΥΕΘΑ Βίτσας συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΝ Υποναύαρχο Ιωάννη Παξιβανάκη ΠΝ, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΝ, επισκέφθηκε το Αρχηγείο της Εθνικής Φρουράς και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ενώ στη συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Κύπριο Επίτροπο για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου και με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορo Φωκαΐδη.
Ο ΑΝΥΕΘΑ μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο Επίτροπο για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το θέμα των αγνοουμένων «είναι και δικό μας θέμα και έχουμε την ευθύνη να μην το αφήσουμε να ξεχαστεί, μέχρι να λυθεί». Πρόκειται, πρόσθεσε για «αυτόνομο ανθρωπιστικό ζήτημα και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και επισήμανε:
«Δηλώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε όλα τα διεθνή φόρα και θεσμούς και όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, για να δοθούν απαντήσεις. Εργαζόμαστε τόσο ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και ως Υπουργείο Εξωτερικών, για να κλείσει αυτός ο κύκλος του πόνου των προγόνων και των απογόνων αυτών των ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα».
Σχετική με την αυριανή τελετή παραλαβής των λειψάνων, σημείωσε ότι έτσι «επισημοποιείται η αναγνώριση του ιστορικού γεγονότος, διαδικασία που ξεκίνησε με την άρση της διαταγής σιωπής του ζώντος κυβερνήτη του ΦΑΕΘΩΝ του κυρίου Μητσάτσου».
Epirusblog Gr
5 of 5
Την Κύπρο επισκέπτεται ο ΑΝΥΕΘΑ Βίτσας!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3218366726022968887
Σχόλια
item