Ηγουμενίτσα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών Ηγουμενίτσα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Ηγουμενίτσα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών
Με μεγαλοπρέπεια , παρουσία αρκετών πιστών και μαθητών από τα σχολεία της πόλης καθώς και της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μαρίνα Μπέση γιορτάστηκαν χθες στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας, οι Πατέρες της Εκκλησίας και Προστάτες των Γραμμάτων, οι ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ !!!

Χθες πριν τον εκκλησιασμό η κυρία Βάσω μας διάβασε για τη ζωή τους και στην συνέχεια κάναμε κατασκευές με θέμα τους Τρεις Ιεράρχες 


Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα !!!

Λίγα λόγια για τους Πατέρες!!!

Οι τρεις Ιεράρχες: 
Άγιοι Προστάτες τΑης Παιδείας και των Γραμμάτων, γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των εκπαιδευτικών και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το Ναζιανζό, και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Είναι οι μεγάλοι πατέρες, οι διδάσκαλοι όλης της Οικουμένης. 

Η ζωή τους βρίσκονταν πάντα σε αρμονία με τα λόγια τους, αφιερωμένη στους φτωχούς και δυστυχισμένους συνανθρώπους τους. Και οι τρεις ήταν σοφοί-φωτισμένοι άνθρωποι. 

Αγαπούσαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν μεγάλοι δάσκαλοι και σπουδαίοι ρήτορες. Δεν δίστασαν να αντιμετωπίσουν την οργή των δυνατών της εποχής τους μαχόμενοι πάντα για την αλήθεια, το χριστιανισμό και την αγάπη.

Το παράδειγμά τους να φωτίζει το δρόμο μας...

Στέργιος Παλπάνης 

thespro.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5970427744187173325
Σχόλια
item