Συνομιλία Τίλερσον - Λαβρόφ για την κατάσταση στη Συρία Συνομιλία Τίλερσον - Λαβρόφ για την κατάσταση στη Συρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνομιλία Τίλερσον - Λαβρόφ για την κατάσταση στη Συρία

Συνομιλία Τίλερσον - Λαβρόφ για την κατάσταση στη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία με επίκεντρο την κατάσταση στη Συρία είχαν ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ αναφέρθηκαν επίσης σε ζητήματα που αφορούν την Βόρειο Κορέα και την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

«Όσον αφορά την Συρία, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ρωσία, ώστε το καθεστώς Άσσαντ να υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης», δήλωσε η Νάουερτ. 


Ο Τίλερσον, συνέχισε, ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις προς «όλες τις πλευρές» για να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ που αφορούν την Βόρειο Κορέα, ζητώντας επίσης να τεθεί ένα τέλος στην κλιμακούμενη βία στην Ουκρανία. 
Στο ζήτημα της Ουκρανίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ του ειδικού απεσταλμένου Βόλκερ με τον Ρώσο εκπρόσωπο Σουρκόφ, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο η Ρωσία να εκπληρώσει το γρηγορότερο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ. 

"Όσον αφορά την Βόρειο Κορέα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ στο Βανκούβερ, αναφέρεται στην ανακοίνωση , όπως μεταδίδει το Ria Novosti. 

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι ο Λαβρόφ και ο Τίλερσον συζήτησαν για την Συρία και για την κατάσταση στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και για την προετοιμασία των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Βιέννη και στο Σότσι στο πλαίσιο του Κογκρέσου Εθνικού διαλόγου, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των διαφόρων συριακών παρατάξεων. 
Ο Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Αμερικανό ομόλογο του, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, στην οποία οδηγεί η επιθετική ρητορική κατά της Βόρειας Κορέας, όπως και η δημιουργία συμμαχιών που στρέφονται εναντίον της και η απειλή του ναυτικού αποκλεισμού  
Epirusblog Gr
5 of 5
Συνομιλία Τίλερσον - Λαβρόφ για την κατάσταση στη Συρία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1632110045873295124
Σχόλια
item