Θεσπρωτία: Λαμπρός εορτασμός των Φώτων στη Θεσπρωτία... Θεσπρωτία: Λαμπρός εορτασμός των Φώτων στη Θεσπρωτία... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Λαμπρός εορτασμός των Φώτων στη Θεσπρωτία...

Θεσπρωτία: Λαμπρός εορτασμός των Φώτων στη Θεσπρωτία...
Λαμπρά εορτάστηκαν τα Φώτα σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία. Στο παλαιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο, που πλαισιώνονταν από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βελισσάριο Σάντα, και αρκετοί νέοι βούτηξαν για να τον πιάσουν.  

Νωρίτερα στο ναό της Ευαγγελίστριας, τελέσθηκε όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και εψάλη τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων. 

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος κ. ά. 

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Στα παγωμένα νερά του μυθικού Αχέροντα, βούτηξαν πέντε άτομα, για να πιάσουν το σταυρό. 
Ο ίδιος αριθμός ατόμων βούτηξε και στη θάλασσα των Συβότων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εκεί είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πιστοί. Και στα χωριά εορτάστηκαν τα Φώτα και οι πιστοί έλαβαν αγιασμένο νερό.

katoci.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Λαμπρός εορτασμός των Φώτων στη Θεσπρωτία...
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1679963140047605771
Σχόλια
item